– Acer Palmatum Dissectum ‘Garnet Green’

3,000.00рсд

– Acer Palmatum Dissectum ‘Garnet Green’ Patuljasto, žbunasto drvo,  široke padajuće krošnje. Listovi su nazubljeni, duboko urezani, nežni na dodir. Biljka cele godine zadržava  zelenu boju listova. Lišće se sastoji od 7 do 11 režnjeva i u jesenjem periodu dobija tamnije nijanse, zelene  boje.

Često se može naći u malim vrtovima i posudama. Veona popularna vrsta koju često možete videti u vrtovima japanskog stila uređenja. Dostiže visinu do oko 1-2m u zavisnosti od mesta kalemljenja. Odgovaraju im dobro drenirana zemljišta. Generalno je otporna na mnoge prouzrokovače bolesti i veoma zahvalna za gajenje. Hloroza se može javiti na zemljištima sa visokom PH vrednosti.

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 1,2-1,3m

 • Opis

  Acer Palmatum Dissectum ‘Garnet Green’ –  Patuljasto, žbunasto drvo, široke, padajuće krošnje. Listovi su nazubljeni, duboko urezani, nežni. Biljka cele godine, ima zelenu boju listova. Često se može naći u malim vrtovima, posudama. Voli dobro drenirana zemljišta. Generalno je otporna na mnoge prouzrokovače bolesti i veoma zahvalna za gajenje. Hloroza se može javiti na zemljištima sa visokom PH vrednosti. Dostiže visinu do 1-2m u zavisnosti od visine kalema.

  Lišće se sastoji od 7 do 11 režnjeva i u jesenjem periodu dobija tamnije nijanse. Lišće ima tendenciju da lista od ranog proleća i podležno je štetama od ranih mrazeva ali biljka veoma lako regeneriše svoje lišće i rani mrazevi, ne predstavljaju opasnost po samu biljku.

  Acer Palmatum Dissectum ‘Garnet Green’ –   Sadnja  

  Vrsta japanskog javora, koju treba gajiti u vlažnim, organski bogatim i blago kiselim zemljistima u punom suncu ali će tolerisati i delimične senke. Mlade liske su naročito osetljive u letnjem periodu, pri visokim temperaturama a naročito pri deficitu vode, te se zemljište mora održavati stalno vlažnim, kako bi se izbeglo sušenje listova na njenim vrhovima. Malčiranje u velikoj meri doprinosi sprečavanju pregrejavanja korena i brzom isušivanju tla.

  Orezivanje drveta je minimalno i ukoliko i ima potrebe za tim preporuka je da se izvede u kasnu jesen, dok prolećno i letnje orezivanje treba izbegavati, zbog obilnih curenja sokova iz biljke. Biljka je veoma sporog rasta i dostiže visinu do 2m.

   

  Acer Palmatum Dissectum ‘Garnet Green’ –  Upotreba na zelenim površinama 

  Vrsta japanskog javora koja dostiže visinu do 2 m i kao takva je pogodna za sadnju u vrtu ili u većim posudama. Ukoliko ih sadite u vrtu odaberite prednje pozicije u vrtu, jer lepota ovog javora to i zaslužuje. Fantastično izgledaju ako se kombinuju sa crvenolisnim sortama japanskog javora ili sa drugim nižim vrstama biljaka crvene, oranž i žute boje lista.

  Uređenje terasa biljkama u saksijama  je jedan od načina da ozelenite Vaš životni prostor. Ova vrsta javora je odlična za uzgoj u dubljim i većim saksijama.