Uređenje malih vrtova – Ukoliko imate na raspolaganju manju slobodnu površinu, približnih dimenzija 4x4m i planirate da je obogatite biljkama u ovom prilogu vam nudimo jednu od mnoštva ideja za takav projekat. Pre nego što krenete sa sadnjom biljaka, možete na planiranu površinu postaviti agrofoliju, koju će te učvrstite sa žicom i na koju se razastire dekorativni malč. Pre postavljanja folije neophodno je da skinete sloj zemlje, ako želite da vam nivo malča, bude u nivou okolnog terena ili pak ako se odlučite za postavljanje ivičnjaka, onda ne morate uklanjati sloj zemlje, nego će te jednostavno nasuti malč nešto ispod nivoa ivičnjaka.

Uređenje malih vrtova – Za manje površine tj. vrtove biramo biljke, manjih dimenzija. U ovom projektu su kombinovane vrste četinara i cvetnih žbunastih lišćara. Od četinara su odabrane vretenasate Smaragd tuje – Thuja smaragd, kuglaste Tuja Danica (Thuja occidentalis Danica) polegle i polupolegle forme Patuljasti bor – Pinus mugo, Polegli četinari (Juniperus horizontalis Prince of Wales). Od žbunastih vrsta Niski berberis (Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’), Berberisi (Berberis ‘Red Rocket’), Suručica (Spirea japonica Bumalda), Hortenzija roza – Hydrangea macrophylla ‘Pink Ball’.

Za vrtove manjih dimenzija precizno odaberite biljke, koje vam se najviše dopadaju i rasporedite ih prema visinama. Na slici levo, možete videti kako da centralni deo vrta pretvorite u fokusnu tačku – pošljunkana površina ili na slici desno gde možete videti jednu fantastičnu žbunastu vrstu Vajgele, sa kojom unosite ružičaste tonove u vrt.

Coming Soon...