Hortenzija – Hydrangea plant

750.00рсд

Hortenzija cveta u toku letnjih meseci, boja cveta roza. Odgovaraju joj polusenovite pozicije i blago kiselo zemljište. U velikoj saksiji hortenzija može da poraste i do 60 santimetara u visinu i isto toliko u širinu. Da bi napredovala napravite dobru drenažu u njoj. Velikim biljkama u saksiji treba stalno zamenjivati površinski sloj zemlje, a svake dve godine ih presaditi u veće saksije.

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  ciklama

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  polusenka, svetlost

  Vreme cvetanja

  maj – septembar

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  biljka visine 50cm

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.