Suručica (Spirea japonica Bumalda)

Listipadna žbunasta sadnica sa tamno ružičastim cvetovima. Mladi listovi su žuto, narandžasti do crveni.  Raste do 100 cm u visinu i širinu. Cveta u toku letnjih meseci . Odgovaraju joj sunčane pozicije, dobro drenirano tlo. Pogodna za orezivanje. Od ove vrste sadnice možete formirati žive ograde ili da ih sadite pojedinačno ili grupno u vidu cvetnih ostrva.

Više o ovom proizvodu pročitajte na našem blogu: Spirea ili suručica – višecvetan moderan grm

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena i šatirana

  Boja cveta

  rozo-ljubičasta

  Isporuka

  biljka visine oko 100cm

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce

  Vreme cvetanja

  jun – oktobar

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.