– Zlatni klas – Stipa tenuissima

350.00рсд

– Zlatni klas – Stipa tenuissima  je trajnica visine oko 60 cm. Biljka cveta od maja do jula meseca. Specifična je po svojim tankim vlatima. Izuzetno lepo izgleda posađena pored vodenih površina, kao što su veštačka jezera ili male barice. Odgovara joj sunčano mesto. Bez potrebe za prevelikim zalivanjem, najlepša je kada se sadi po ivicnjacima, alpinetumima ili na vetrovitom mestu gde ce se njene niti vioriti i na povetarcu.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena, žuta

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Zlatni klas – Stipa tenuissima  Neobična trava prefinjenih tankih vlasi sa metlicom na vrhu tokom leta. U donjem delu je svetlo  zelena dok su vrhovi boje starog zlata. Prelepo izgleda u grupaciji ili u vidu bordure. Odlično se uklapa u svaku kompoziciju, bilo da se sadi samostalno ili grupno.

  – Zlatni klas – Stipa tenuissima  je ukrasna trava koja u našim klimatskim uslovima poraste do 50 cm u visinu. Listovi zlatnog klasa podsećaju na svilenkaste niti koje su srebrno bele početkom proleća i daju lepšav izgled svakom pejzažu. U toku leta listovi postaju zelenkasti dok prema jeseni stipa postaje zlatno braon boje. Stipa tenuissima sunčana do polusenovita mesta i umereno plodno i vlažno ali dobro drenirano zemljište. U toplom periodu godine preporučuje se redovno zalivanje.

  – Zlatni klas – Stipa tenuissima je trajnica visine oko 60 cm. Biljka cveta od maja do jula meseca. Specifična je po svojim tankim vlatima. Izuzetno lepo izgleda posađena pored vodenih površina, kao što su veštačka jezera ili male barice. Odgovara joj sunčano mesto. Bez potrebe za prevelikim zalivanjem, najlepša je kada se sadi po ivicnjacima, alpinetumima ili na vetrovitom mestu gde ce se njene niti vioriti i na povetarcu. Prelepo izgleda u grupaciji ili u vidu bordure. Odlično se uklapa u svaku kompoziciju, bilo da se sadi samostalno ili grupno