– Miscanthus sinensis – ukrasna trska

600.00рсд

– Miscanthus sinensis – ukrasna trska  je ukrasna trava koja dostiže visinu do 2m, a širinu do 1,5 m. Boja lista je belo-zelena, iz daljine izgleda kao da je čist. Miscanthus sinensis Mišantus je višegodišnja trava koja preferira nešto vlažnija zemljišta.Odgovaraju joj lokacije sa dosta sunca dok će u senkama i polu senkama biljka biti manje snažna, cvetanje će biti znatno slabije i može doći do poleganja same biljke.
Na slici br. 2 izgled sadnica u ponudi

 

Kategorija: Oznaka:
 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena i bela

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  visina sadnice 80-100cm

 • Opis

  – Miscanthus sinensis – ukrasna trska Mišantus je višegodišnja trava koja preferira nešto vlažnija zemljišta.Odgovaraju joj lokacije sa dosta sunca dok će u senkama i polu senkama biljka biti manje snažna, cvetanje će biti znatno slabije i može doći do poleganja same biljke.
  – Miscanthus sinensis – ukrasna trska Vrsta je veoma tolerantna na letnje vrućine i visoku vlagu koja je u poslednje vreme sve češća.Visina koju biljka dostiže kreće se od 1,5 do 2m. Cvetovi su postavljeni u metljičaste cvasti koje se izdižu na dugim drškama.Braonkaste su boje a dužina klasa može prelaziti i 20cm.
  Cvetovi se pojavljuju krajem leta i početkom jeseni.Orezivanje biljke je potrebno i najbolje izvesti već početkom proleća a samu biljku srezati na visinu od 20cm do 30cm u zavisnosti od njene starosti.Bilka se obično sadi u grupacijama od po nekoliko radi dobijanja upečatljivog detalja.
  Ukrasne trave su izuzetan ukras za svaku baštu. Postoji veliki broj različitih vrsta i sorti, različitih boja listova i cvetova. Uglavnom su veoma jednostavne za gajenje i višegodišnje su, iz godine u godinu sve lepše. Neke vrste možete gajiti i u saksijama. Ako sadnice kupite u saksijama, možete ih sadite preko cele godine (samo da zemlja nije smrzla). Ove vrste biljaka možete uzgajati u saksijama i žardinjerama. Za visoke trave birajte duboke saksije.
  Biljke dostižu maksimalnu visinu krajem septembra kada se na vršnim internodijama javljaju cvasti metlice sa sterilnim cvetovima. U prosečnim vremeskim uslovima, faza cvetanja nastupa krajem septembra, dok u uslovima povećane vlažnosti (rane jesenje kiše ili navodnjavanje useva) biljke rastu sve do sredine oktobra.