Sanseverija cilindrična

– Sanseverija cilindrična potiče iz Južne Afrike, a odlikuje se cilindričnim listovima, zelene boje. Odgovaraju im svetle prostorije i ređe zalivanje. Odlične su za ukrašavanje prozorskih daski, polica i klub stolova.

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 35-40cm

 • Opis

  – Sanseverija cilindrična poznata i po nazivima cilindrična sablja, cilindrična zmija ili  afričko koplje, je vrsta sanseverije, koja se često gaji kao sobna biljka, jer je laka za negu i veoma otporna. Zato je i dobar izbor za one koji, nemaju dovoljno vremena za gajenje sobnih biljaka.

  – Sanseverija cilindrična zahteva svetle prostorije.  Kada ima dosta svetlosti listovi su više pravi. Toleriše i poluhladovinu i ispod malo osenčenog prozora može da napreduje, ali će prestati da raste u manje osvetljenim i mračnim prostorijama. S obzirom da je tropska biljka, Sansevieria cylindrica,voli temperaturu od 18 do 26 stepeni. Može da podnese i niže temperarure, ali ne ispod 13 stepeni. Iako joj ne smeta suv vazduh, držite je dalje od ventilacionih otvora ili promaje.

  𝑩𝒊𝒍𝒋𝒌𝒆 𝒖 𝒆𝒏𝒆𝒕𝒓𝒊𝒋𝒆𝒓𝒖 𝒑𝒓𝒖ž𝒂𝒋𝒖 𝒛𝒏𝒂č𝒂𝒋𝒏𝒐 𝒖𝒎𝒆𝒕𝒏𝒊č𝒌𝒐 𝒅𝒆𝒍𝒐 i zato ih sve češće unosimo u dom. Svojim oblicima, teksturama i bojama, savršeno se uklapaju u svaki enterijer. Pravilnim odabirom sobnih biljaka, vaš dom će izgledati modernije, svežije i zdravije.

  SOBNE BILJKE

  Pored toga što ulepšavaju enetrijer, biljke pozitivno utiču na naše zdravlje.
  Između ostalog, upijaju elektromagnetska zračenja, umanjuju stres, šire pozitivnu energiju, štite nas od buke, suzbijaju neugodne miris. Sobne biljke možemo podeliti na cvetnice i lisno dekorativne biljke. U posebnu kategoriju svrstavamo kaktuse i sukulente. Sobno cveće krasi naše prostorije tokom cele godine. Zavisno od našeg vremena, položaja sobe (da li ima dosta svetlosti), vlažnosti prostorija možemo izabrati odgovarajuće cveće. Sukulenti, sobni bršljani, sobne puzavice  su idealni za gajenje na malom prostoru.