– Purpurni ruj – Cotinus coggygria

1,200.00рсд

Purpurni ruj – Cotinus coggygria je vrsta koja se lako gaji u srednje vlažnom i dobro dreniranom zemljištu u ponom suncu.Tolerantna je na širok spektar tipova zemljišta osim na stalno vlažna i slabo drenirana.Orezivanje je svakako potrebno ali ukoliko želimo cvetove u proleće orezati minimalno biljke a nakon precvetavanja orezivanje može biti nešto jače.

  • Dodatne informacije

    Isporuka

    biljka visine 1-1.2m

  • Opis

    1. Purpurni ruj – Cotinus coggygria je vrsta koja se lako gaji u srednje vlažnom i dobro dreniranom zemljištu u ponom suncu.Tolerantna je na širok spektar tipova zemljišta osim na stalno vlažna i slabo drenirana.Orezivanje je svakako potrebno ali ukoliko želimo cvetove u proleće orezati minimalno biljke a nakon precvetavanja orezivanje može biti nešto jače.

    Purpurni ruj – Cotinus coggygria Cvetovi se pojavljiju u proleće,dlakasto paučinastog su izgleda,žute su boje i veoma neupadljivi.Nalaze se na dugačkim cvetnim drškama crvene boje.Listovi su bordo crveni u proleće dok u letnjem periodu dobija tamnije nijanse.Visina koju biljka dostiže kreće se oko 3m.Idealan je kao pojedinačni detalj zbog svojih fantastičnih boja i kao biljka za formiranje ograda. Nisko drvo ili žbun sa purpurnim lišćem, koje daje kontrast ostalom zelenilu u bašti. U jesen lišće je još crvenije – skarlet.. Dugotrajan cvet daje upečatrljiv izgled vašoj bašti. Koristi se kao soliter ili u kombinaciji.