Stubasta tisa -Taxus baccata ‘Fastigiata Robusta’

1,200.00рсд

Stubasta tisa se gaji u vrtovima već stotinama godina i fantastično izgleda, kao pojedinačni detalj ali se sve češće koristi i za žive ograde, jer veoma dobro podnosi orezivanje. Raste od 3m visine sa širenjim od 0,6-1,2m.Četine su joj svetlo-zelene boje, dok u prolece sa novim rastom izbijaju dosta svetlije četine, koje su mekše i nežnije teksture. Stubastu tisu je najbolje gajiti u ravnomerno vlažnim, plodnim, peskovitim zemljištima sa dobrom drenažom.Voli puno sunca ali će tolerisati i delimične senke, pogotovo ako su u najtoplijim delovima dana.

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Isporuka

  sadnice visine 60-70cm

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Prihranjivanje

  povremeno

 • Opis

  Prvenstveno zbog svoje lepote, sadnice četinara predstavljaju, najčešće korišćenju hortikulturnu vrstu u vrtovima. Odgovaraju im sunčana do senovita staništa, kvalitetno humusno i dobro drenirano zemljište .  Najveći deo četinara je zimzelen i u zimskom periodu. Sadnice četinare možete saditi samostalno u sklopu travnjaka ili u kombinaciji, sa ukrasnim žbunjem i cvetnim vrstama.

  Četinari su pogodni i za uzgoj u većim saksijama ili žardinjerama. Razlikuju se po obliku i visini habitusa. Piramidalni i valjkasti oblici četinara, koriste se za oblikovanje pejzaža, podizanje živih ograda ili se sade u vidu, masiva i pojedinačnih skulptura u sklopu travnjaka.

  Niski četinari su pogodni za uzgoj u manjim vrtovima, za oblikovanje staza, nižih živih ograda ili za sadnju u većim saksijama i žardinjerama. Polegli četinari se koriste za prekrivanje tla. U našem rasadniku možete naći razne vrste i sorte sadnica četinara u saksijama i u busenu.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.