– Patuljasta loptasta tuja – Thuja occidentalis ‘Teddy’

550.00рсд

– Patuljasta loptasta tuja – Thuja occidentalis ‘Teddy’   Kompaktna kuglasta tuja, sitnih četina svetlo zelene boje. Na jesen biljka dobija bronzanu nijansu. Biljka je pogodna za male bašte, za rast u saksjama i žardinjerama. Sadite je samostalno ili u kombinaciji sa drugim patuljastim četinarima, nižim ukrasnim travama i cvetnicama. Uspeva na polusenovitim i senovitim pozicijama.

Na slici br.6 sadnice u prodaji

 

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  polusenka, senka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  Visina 30-35cm

 • Opis

  – Patuljasta loptasta tuja – Thuja occidentalis ‘Teddy’ su pogodne za uzgoj u manjim vrtovima, za oblikovanje staza, nižih živih ograda ili za sadnju u većim saksijama i žardinjerama. Dostiže visinu do oko 45-50cm. Pogodne za sadnju u vrtu duž staza, pojedinačno kao detalj u prednjem planu vrta ili u kombinaciji sa drugim vrstama patuljastih četinara. Ove vrste loptastih tuja podnose korektivno orezivanje.

  Na slici br.6 sadnice u prodaji

  – Patuljasta loptasta tuja – Thuja occidentalis ‘Teddy’   Kompaktna kuglasta tuja, sitnih četina, svetlo zelene boje. Na jesen biljka dobija bronzanu nijansu. Biljka je pogodna za male bašte, za rast u saksjama i žardinjerama. Sadite je samostalno ili u kombinaciji sa drugim patuljastim četinarima, nižim ukrasnim travama i cvetnicama. Uspeva na polusenovitim i senovitim pozicijama.

  Pri planiranju treba uzeti u obzir da li će se saditi jedna biljka pojedinačno ili će se saditi u grupi. Ukoliko se sadi nekoliko biljaka, mogu se uzeti dva varijeteta ili više da bi se kombinovanjem, postigao lepši izgled vrta.

  Prvenstveno zbog svoje lepote, sadnice četinara predstavljaju, najčešće korišćenju hortikulturnu vrstu u vrtovima. Odgovaraju im sunčana do senovita staništa, kvalitetno humusno i dobro drenirano zemljište .  Najveći deo četinara je zimzelen i u zimskom periodu. Sadnice četinare možete saditi samostalno u sklopu travnjaka ili u kombinaciji, sa ukrasnim žbunjem i cvetnim vrstama.

   

   

   

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.