– Pajasmin – Philadelphus coronarius

450.00рсд

– Pajasmin – Philadelphus coronarius  je jedan od omiljenih cvetnih žbunova, pogodnih za sadnju u dvorište ili u većim saksijama.  U maju intenzivno cveta krupnim belim cvetovima prijatnog, aromatičnog mirisa. Rastu žbunasto a često se od njih formiraju i žive ograde. Pajasmini su skloni orezivanju, koje vršite nakon precvetavanja.

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  Biljke visine 30-40cm

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  svetle ekspozicije

  Vreme cvetanja

  maj

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Pajasmin – Philadelphus coronarius  Glavna odlika belog  pajasmina je sposobnost da neumorno cveta, tokom maja i juna, ostavljajući bez daha posmatrača. Ukoliko se zbog slatkastog mirisa cvetova, na biljci pojave lisne vaši, slobodno isprskajte insekticidom. Pajasmin (Philadelphus coronarius) je uspravan, listopadni ukrasni mirisni grm. Zato što miris njegovih cvetova podseća na miris jasmina u narodu je poznat kao obični ili lažni jasmin, skobotovina, divlji jasmin. Zbog svojih dekorativnih svojstava, gaji se u vrtovima kao soliterna biljka ili u grupe, ali veoma dekorativno izgleda i u nizu kao ograda ili u kombinaciji sa ružama.

  – Pajasmin – Philadelphus coronarius  je jedan od omiljenih cvetnih žbunova, pogodnih za sadnju u dvorište ili u veću saksiju. Jasmin je  jedan od omiljenih cvetnih žbunova pogodnih za sadnju u dvorište ili u veću saksiju. U maju intenzivno cveta krupnim belim cvetovima prijatnog, aromatičnog mirisa. Rastu žbunasto a često se od njih formiraju i žive ograde.

  Ž𝒊𝒗𝒂 𝒐𝒈𝒓𝒂𝒅𝒂
  Živu ogradu sadimo u bašti kao dekorativan detalj koji predstavlja barijeru – zaštitu od spoljnih pogleda ili prepreku za prolazak. Žive ograde mogu da služe i kao niže prepreke u bašti na primer razgraničenje travnjaka i staze.
  Ž𝒊𝒗𝒂 𝒐𝒈𝒓𝒂𝒅𝒂 – podela prema visini i vrsti
  Žive ograde se dele na listopadne i zimzelene. Po visini se dele na niske i visoke. Ove vrste biljaka su sklone orezivanju i od njih se mogu formirati razni oblici. Listopadne žive ograde su većinom i cvetajuće.