Zlatna loptasta tuja – Thuja Danica ‘Aurea’

900.00рсд

Loptaste tuje zlatno zelene boje koje rastu do 60cm u visinu. Interesantne su po lepršavajoj okrugloj krošnji, koja ne zahteva orezivanje. Pogodne za sadnju pored staza, za kombinacije sa drugim četinarima ili za sadnju u većim saksijama.  Odlično se kombinuju sa crvenolisnim žbunastim sadnicama. Uspeva i na osunčanim i delimično zasenjenim pozicijama.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena, žuta

  Isporuka

  visina sadnice 30-40cm

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Prihranjivanje

  povremeno

 • Opis

  Prvenstveno zbog svoje lepote, sadnice četinara predstavljaju, najčešće korišćenju hortikulturnu vrstu u vrtovima. Odgovaraju im sunčana do senovita staništa, kvalitetno humusno i dobro drenirano zemljište .  Najveći deo četinara je zimzelen i u zimskom periodu. Sadnice četinare možete saditi samostalno u sklopu travnjaka ili u kombinaciji, sa ukrasnim žbunjem i cvetnim vrstama.

  Četinari su pogodni i za uzgoj u većim saksijama ili žardinjerama. Razlikuju se po obliku i visini habitusa. Piramidalni i valjkasti oblici četinara, koriste se za oblikovanje pejzaža, podizanje živih ograda ili se sade u vidu, masiva i pojedinačnih skulptura u sklopu travnjaka.

  Niski četinari su pogodni za uzgoj u manjim vrtovima, za oblikovanje staza, nižih živih ograda ili za sadnju u većim saksijama i žardinjerama. Polegli četinari se koriste za prekrivanje tla. U našem rasadniku možete naći razne vrste i sorte sadnica četinara u saksijama i busenu.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.