– Lejlandski čempres – Cupressocyparis leylandii gold

1,200.00рсд

Lejlandski čempres – Cupressocyparis leylandii gold Lejlandijev kupresociparis je cetinar kompaktne, guste krosnje i grana do zemlje, pa se koristi i za zive ograde. Zive ograde cempresa Leiland se podrezuju jednom godisnje u prolece i, ako je potrebno, drugi put u leto nakon zavrsetaka izdanaka (Jul).
Prilikom djubrenja treba biti oprezniji, jer Leiland cempresi imaju vecu potrebu za hranljivim materijama samo u prvih nekoliko godina kada se mnogo orezuju.Visina rasta 15m. Sadi se na razmak od 1m,ako je za zivu ogradu. Sadnja biljke za soliter na razmak 2 do 3m. Vrlo dobro podnosi sve tipove zemljista. Boja cetina zelena zlatna, bez mirisa.
U ponudi sadnice sa slike br.3
 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 80-90cm

 • Opis

  Lejlandski čempres – Cupressocyparis leylandii gold  Četinar kompakte, konične krošnje, gustih i redovnih grana od zemlje, čak i na starijim stablima. Listovi zeleni, ljuspasti, zimzeleni i gusti. Jednodomi četinar koji retko cveta i plodonosi. Raste na svim tipovima zemljišta, čak i na krečnjačkim.
  U ponudi sadnice sa slike br.3
  Podnosi svaku vrstu orezivanja bez obzira na starost biljke. Posebno je pogodan za formiranje živih ograda i barijera, najbrže i najlakše raste. Podnosi gradske uslove i pogodan je za formiranje vetrozaštitnih pojaseva. Vrlo otporna vrsta, idealna za formiranje živih ograda. Raste na svim tipovima zemljišta, preferira sunčana staništa i ocedito zemljište. Možete ga saditi i kao soliter na travnjaku ili u pozadini nižih četinara.
  Lejlandski čempres – Cupressocyparis leylandii gold Lejlandijev kupresociparis je cetinar kompaktne, guste krosnje i grana do zemlje, pa se koristi i za zive ograde. Zive ograde cempresa Leiland se podrezuju jednom godisnje u prolece i, ako je potrebno, drugi put u leto nakon zavrsetaka izdanaka (Jul). Prilikom djubrenja treba biti oprezniji, jer Leiland cempresi imaju vecu potrebu za hranljivim materijama samo u prvih nekoliko godina kada se mnogo orezuju.Visina rasta 15m. Sadi se na razmak od 1m,ako je za zivu ogradu. Sadnja biljke za soliter na razmak 2 do 3m. Vrlo dobro podnosi sve tipove zemljista. Boja cetina zelena zlatna, bez mirisa.
  𝙈𝙚𝙨𝙩𝙖 𝙯𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙣𝙟𝙪 č𝙚𝙩𝙞𝙣𝙖𝙧𝙖
  Č𝙚𝙩𝙞𝙣𝙖𝙧𝒆 sadimo u vrtu samostalno, grupno ili u vidu žive ograde. Pogodni su i za kombinovane sadnje sa drugim vrstama biljaka. Takođe su niže sorte četinara pogodne za sadnju u saksijama i žardinjerama.
  Č𝙚𝙩𝙞𝙣𝙖𝙧𝙞  su zimzelene biljke, koje svojim izgledom ulepšavaju vrt tokom cele godine. Razlikuju se po različitim formama habitusa –
  Više o četinarima pročitajte na našem blogu: Sadnja četinara u baštama i saksijama