– Kuglasta katalpa – Catalpa bignonioides “Nana”

3,500.00рсд

– Kuglasta katalpa – Catalpa bignonioides “Nana” Izuzetno zanimljiva lišćarska sadnica, okruglaste forme krošnje, krupnih zelenih listova, visine 3-5m u zavisnosti od visine kalema i širine krošnje do oko 3-5m. Listovi katalpe su izuzetno krupni, srcastog oblika. Cveta u maju mesecu krupnim belim cvetovima.  Pogoduju joj sunčane i polusenovite ekspozicije, traži vlažna zemljišta, dobro podnosi mraz.
Pogodna je za samostalnu sadnju na travnjacima, u vidu drvoreda a veoma je interesantna ako se sadi duž staza, ispred ulaza. U podnožju katalpi možete usaditi cvetne perene, ruže i dobićete divne akcente u vrtu.
Na slici broj 6 izgled sadnica u prodaji
Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Drveće okruglaste krošnje – Katalpa Kombinacije drveća i žbunja u kompoziciji vrta
 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnice visine oko 1,8-2m

  Boja cveta

  bela

  Vreme cvetanja

  maj

 • Opis

  – Kuglasta katalpa – Catalpa bignonioides “Nana”  Izuzetno zanimljiva lišćarska sadnica, okruglaste forme krošnje, krupnih zelenih listova, visine i širine 3 – 5m. Pogoduju joj sunčane i polusenovite ekspozicije, traži vlažna zemljišta, podnosi mraz. Pogodna je za samostalnu sadnju na travnjacima, u vidu drvoreda i sl.
  – Kuglasta katalpa – Catalpa bignonioides “Nana”  –  Sadnja Najviše joj odgovaraju otvoreni položaji, najvećim delom dana izloženi suncu. Nije zahtevna po pitanju zemljišta, dovoljno je da bude umereno vlažno do vlažno. U našim uslovima, otporna na niske temperature i mraz. Pogodna je i za manje vrtove, kao soliterno stablo. Dobro podnosi saksiju, žardinjeru, a i sadnju u vrtu, dvorištu. Nije zahtevna za održavanje. Održavanje sadnica Catalpe bignoides Nana, se ogleda da se prilikom sadnje, dok se sadnica dobro ne ukoreni (godinu-dve) postave ankeri, kako je vetar ne bi oborio i da se u toku godine zemlja ne osuši (umereno zalivanje u sušnim mesecima na 5-10 dana).
  – Kuglasta katalpa – Catalpa bignonioides “Nana”  –  Upotreba na zelenim površinama  Pogodne su za sadnju u manjim ili srednje velikim vrtovima.  Sade se na odstojanju na oko 4 metara. Odlično izgledaju ako se sade duž staza ili kao soliteri na travnjacima. U podnožju možete usaditi nisko žbunje ili cvetnice.
  Na slici broj 6 izgled sadnica u prodaji
  Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Drveće okruglaste krošnje – Katalpa Kombinacije drveća i žbunja u kompoziciji vrta
 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …