– Loptasti bagrem – Robinia umbraculifera

3,000.00рсд

Loptasti bagrem – Robinia umbraculifera Loptasti bagrem je dekorativni lišćar, pravilne okrugle krošnje.  Dostiže visinu do 4m, mada to zavisi od visine, gde je biljka kalemljena. Pogodan je za sadnju na svim staništima. Izuzetno izleda kao drvored pored staza. Možete ga saditi i u sklopu travnjaka kao skulpture. U podnožju ove sadnice možete kombinovati kuglaste tuje ili kuglaste šimšire ili cvetnice po vašem izboru.

 • Dodatne informacije

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  polusenka, senka, sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  2.5-3m

 • Opis

  Loptasti bagrem – Robinia umbraculifera Loptasti bagrem je dekorativni lišćar, pravilne okrugle krošnje.  Dostiže visinu do 4m, mada to zavisi od visine gde je biljka kalemljena. Pogodan je za sadnju na svim staništima. Izuzetno izleda kao drvored pored staza. Možete ga saditi i u sklopu travnjaka kao skulpture. U podnožju ove sadnice možete kombinovati kuglaste tuje ili kuglaste šimšire ili cvetnice, po vašem izboru. Kuglasti bagremi se mogu saditi i u većim, dubokim saksijama.

  Loptasti bagrem – Robinia umbraculifera Poželjno je orezivanje u kasnu jesen ili rano proleće, što intezivnije kako bi se formirala gusta i kompaktna krošnja. Za drvorede se sadi na 4-5 metra razmaka, a u samostalnim grupacijama po želji. Često se koristi za drvorede. Izuzetno otporna vrsta i na visoke i na niske temperature.

  Lišćarsko drveće se deli na tri kategorije prema visini: nisko, srednje visoko i visoko drveće. Niski lišćari rastu u proseku od 5 – 10m visine, srednje visoki lišćari, rastu 10-15m visine i visoki lišćari koji rastu preko 10m visine.

  Niski lišćari spadaju u kategoriju biljaka između žbunja i drveća. Često nemaju izraženo centralno stablo. Često su prepoznatljivi po lepim cvetovima, plodovima ili interesantnim granama. Sade se na 3 – 4 metra međusobnog odstojanja. Pogodne su za sadnju u manjim vrtovima ili velikim posudama.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Možda će vam se svideti …