– Kovrdžava vrba – Salix matsudana

1,700.00рсд

– Kovrdžava vrba – Salix matsudana je brzorastuća vrba, poznatija i kao kovrdžava vrba. Visinu koju može da dostigne je 8-10 m. Veoma je poznata po svojim izvijenim i kovrdžavim granama, koje dolaze do izražaja u zimskom periodu, nakon opadanja lišća. Listovi Salix matsudana su takođe blago izuvijani, svetlo zelene boje sa lica i bledo zelene boje sa naličja. Sastavni je deo japaskih vrtova. Grane ove vrbe se koriste za pravljene buketa.

 

Na slici broj 4 izgled sadnica u prodaji

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Isporuka

  sadnice visine oko 1,8-2m

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Kovrdžava vrba – Salix matsudana je brzorastuća vrba, poznatija i kao kovrdžava vrba. Visinu koju može da dostigne je 8-10 m. Veoma je poznata po svojim izvijenim i kovrdžavim granama, koje dolaze do izražaja u zimskom periodu, nakon opadanja lišća. Listovi Salix matsudana su takođe blago izuvijani, svetlo zelene boje sa lica i bledo zelene boje sa naličja. Fantastično izgledaju na travnjacima pored vodenih površina, na zelenim površinama, bilo da se sade samostalno ili u grupama 3-5 stabla.

  – Kovrdžava vrba – Salix matsudanaSadnja za razvoj zahteva vlažna, plodna i dobro drenirana zemljišta, na lokalitetima uz značajnu izloženost suncu. Salix matsudana je pogodna za pojedinačnu sadnju ili sadnju u grupama. Izuzetno je atraktivnog izgleda, ukoliko se sadi na područijima sa izraženim strmim kosinama. Otporna je na zagadjenja. Kao i sve vrbe veoma brzo raste.

  – Kovrdžava vrba – Salix matsudanaUpotreba na zelenim površinama  Rado gajena vrsta na svim zelenim površinama, kako urbanim, tako i ruralnim. Koristi se za pojedinačnu sadnju, kako bi njena jedinstvena kruna došla do izrazaja. Sastavni deo japanskih vrtova. Pogodna za velike žardinjere. Grane se koriste za bukete. Često se uzgaja pored vodenih površina u vidu drvoreda ili kao ukrasno drvo koje formira široku krošnju, ispod koje preovladava ugodan hlad. U baštama se sadi takođe radi dekorativnosti i ugodnog hlada.

  Na slici broj 4 izgled sadnica u prodaji