Popust!

– Kovrdžava vrba – Salix matsudana

1,600.00рсд

– Kovrdžava vrba – Salix matsudana je brzorastuća vrba poznatija i kao kovrdžava vrba. Visinu koju može da dostigne je 10 m. Veoma je poznata po svojim izvijenim i kovrdžavim granama koje dolaze do izražaja u zimskom periodu nakon opadanja lišća. Listovi Salix matsudana su takođe blago izuvijani, svetlo zelene boje sa lica i bledo zelene boje sa naličja.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Isporuka

  sadnice visine 2-2,3m

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  NISKI LIŠĆARI
  Biljke visine 6-10 m, čine prelaznu kategoriju između drvenastih i žbunastih vrsta. Često nemaju izraženo centralno stablo, dok ukoliko su kalemljene imaju formirano centralno stablo. Mogu imati lep cvet (cvetni glog, judino drvo, dren, albicija), list (crvena šljiva, šareni javor), plod (pasji trn, ruj, dren), ili interesantne grane (kovrdžava vrba)  Sade se na 3-4 m odstojanja. Pogodni za male vrtove.

  – Kovrdžava vrba – Salix matsudana je brzorastuća vrba poznatija i kao kovrdžava vrba. Visinu koju može da dostigne je 10 m. Veoma je poznata po svojim izvijenim i kovrdžavim granama koje dolaze do izražaja u zimskom periodu nakon opadanja lišća. Listovi Salix matsudana su takođe blago izuvijani, svetlo zelene boje sa lica i bledo zelene boje sa naličja. Fantastično izgledaju na travnjacima pored vodenih površina, na zelenim površinama bilo da se sade samostalno ili u grupama 3-5 stabla.

  – Kovrdžava vrba – Salix matsudana za razvoj zahteva vlažna, plodna i dobro drenirana zemljišta na lokalitetima uz značajnu izloženost suncu. Salix matsudana je pogodna za pojedinačnu sadnju ili sadnju u grupama. Izuzetno je atraktivnog izgleda ukoliko se sadi na područijima sa izraženim strmim kosinama. Otporna je na zagadjenja. Kao i sve vrbe veoma brzo raste. Rado gajena vrsta na svim zelenim površinama, kako urbanim, tako i ruralnim. Koristi se za pojedinačnu sadnju, kako bi njena jedinstvena kruna došla do izrazaja. Sastavni deo japanskih vrtova. Pogodna za velike žardinjere. Grane se koriste za bukete.