– Juniperus horizontalis ‘Blue Chip’

700.00рсд

– Juniperus horizontalis ‘Blue Chip’ Dostiže visinu do oko 30cm  i  širine do 150. Sadite ih na sunčane ili polusenovite pozicije. Ove sadnice  su odlične za kamene bašte, za vezivanje zemljišta na padinama, u kombinaciji sa drugim poleglim četinarima ili sa piramidalnim i okruglim četinarima. Boja četina izrazito plava.
Na slici br.3 sadnice u prodaji

 

 

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  plavo zelena

  Položaj

  senka, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Prihranjivanje

  povremeno

 • Opis

  – Juniperus horizontalis ‘Blue Chip’  predstavljaju posebnu grupu četinara jer su niskog rasta. Oni nemaju stablo i rastu poleglo, pružajući se po zemlji. Koriste se kao pokrivači tla, na mestima gde se zahteva niži rast biljaka. Dostiže visinu do oko 30cm  i  širine do 150.
  Uglavnom su guste forme, različitih kolorita i četina, pa pored dekorativne vrednosti onemogućavaju rast korova. Na javnim površinama je moguće zameniti travnu površinu poleglim četinarima, što se često i čini. Zahvalni su za uzgoj, brzo rastu i lako se daju oblikovati prema potrebi.
  Često se koriste za skrivanje šahti na zelenim površinama. Orezivanje se može obavljati tokom cele sezone. Razlikuju se po boji četina i ima ih u žutoj, panaširanoj, zelenoj, sivoj i plavoj boji.
  – Juniperus horizontalis ‘Blue Chip’  Dostiže visinu do oko 30cm  i  širine do 150. Sadite ih na sunčane ili polusenovite pozicije. Ove sadnice  su odlične za kamene bašte, za vezivanje zemljišta na padinama, u kombinaciji sa drugim poleglim četinarima ili sa piramidalnim i okruglim četinarima. Boja četina izrazito plava.
  Prvenstveno zbog svoje lepote, sadnice četinara predstavljaju, najčešće korišćenju hortikulturnu vrstu u vrtovima. Odgovaraju im sunčana do senovita staništa, kvalitetno humusno i dobro drenirano zemljište .  Najveći deo četinara je zimzelen i u zimskom periodu. Sadnice četinare možete saditi samostalno u sklopu travnjaka ili u kombinaciji, sa ukrasnim žbunjem i cvetnim vrstama.
  Četinari su pogodni i za uzgoj u većim saksijama ili žardinjerama. Razlikuju se po obliku i visini habitusa. Piramidalni i valjkasti oblici četinara, koriste se za oblikovanje pejzaža, podizanje živih ograda ili se sade u vidu, masiva i pojedinačnih skulptura u sklopu travnjaka.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.