– Japanska trešnja – Prunus serrulata ‘Cansan’

3,000.00рсд

– Japanska trešnja – Prunus serrulata ‘Cansan’  Efektno listopadno drvo, raskošne krošnje, dostiže visinu do  8m i širinu do 5m. Biljka je tražena zbog atraktivnih cvetova, koji se otvaraju u aprilu, pre listanja biljke i prekrivaju celu biljku. Cvetovi su loptasti, kuglasti, dupli, roze boje.

Listovi tamno zeleni, blago nazubljeni na jesen, narandžasto-crveni. Najčešće se sadi kao pojedinačna biljka , drvoredna sadnica ili u grupi sa ostalim biljkama.Dobro uspeva na humusnom, dobro dreniranom zemljištu, sunčanim ili polusenovitim mestima. Više o japanskim trešnjama pročitajte na našem blogu:

Japanska trešnja – prolećni ružičasti talas

Kategorija:
 • Dodatne informacije

  Isporuka

  visina sadnice 2-2,2m

 • Opis

  – Japanska trešnja – Prunus serrulata ‘Cansan’ je ukrasno drvo koje potiče, kako i sam naziv kaže, iz Japana, gdje je jedna od najcjenjenijih biljnih vrsta. U svetu je poznata i pod nazivima, kao što su Azijska ili Orijentalna trešnja. U japanu je zovu sakura. Izuzetno cenjeno drvo zbog obilnog cvetanja i njenih spektakularnih formacija, koje stvara u vidu cvetnih oblaka.  Biljka je tražena zbog atraktivnih cvetova, koji se otvaraju u aprilu, pre listanja biljke i prekrivaju celu biljku. Cvetovi su loptasti, kuglasti, dupli, roze boje. Listovi tamno zeleni, blago nazubljeni na jesen, narandžasto-crveni.

  – Japanska trešnja – Prunus serrulata ‘Cansan’  – Sadnja  je vrsta, koje je vrlo otporno na gradske uslove,  pa se stoga često može naći i u samom centru grada i po parkovima. Veoma je rado viđena u baštama. Dobro uspeva na humusnom, dobro dreniranom zemljištu, sunčanim ili polusenovitim mestima. Voli sunčani položaj i podnosi raznolika zemljišta. Nema plodove, služi isključivo kao ukras. S jeseni listovi dobijaju oranž nijanse i čine je veoma dekorativnom.

  – Japanska trešnja – Prunus serrulata ‘Cansan’  – Upotreba na zelenim površinama  Fantastično izgleda ako se sadi u vidu drvoreda ili ako se sadi na travnim površinama samostalno ili u grupi 3-5 stabala. Najčešće se sadi kao pojedinačna biljka , drvoredna sadnica ili u grupi sa ostalim biljkama.

  NISKI LIŠĆARI
  Biljke visine 6-10 m, čine prelaznu kategoriju između drvenastih i žbunastih vrsta. Često nemaju izraženo centralno stablo, dok ukoliko su kalemljene imaju formirano centralno stablo. Mogu imati lep cvet ( judino drvo, dren, albicija), list (crvena šljiva, šareni javor), plod (pasji trn, ruj, dren), ili interesantne grane (kovrdžava vrba). Sade se na 3-4 m odstojanja. Pogodni za male vrtove.