Japanska trešnja – prolećni ružičasti talas je listopadno drvo, manjih dimenzija. Krošnja je gusta, listovi su zeleni i s jeseni ostaju purpurni, žuti do crvenkasti. Japanska trešnja prvo počinje da cveta na ostrvu Okinava, gde je i zaštićena vrsta, zatim se širi ka severu. Zbog toga je često nazivamo ružičasti talas. – Japanska trešnja – Prunus serrulata ‘Cansan’ cveta u periodu april – maj. Cvetovi su ružičasti. Po verovanju japanske nacije ova vrsta donosi sreću i uspeh.

Sadnja i uslovi uspevanja

Japanska trešnja – prolećni ružičasti talas Sadnju ove vrste sadnice obavljamo u jesen ili proleće. Zahteva nešto kiselije zemljište. Mlade sadnice je prih godina potrebno redovno zalivati. Otporne su na visoke temperature a mogu podneti i naše zime. Ove sadnice su pogodne za sadnju u manjim vrtovima pojedinačno ili za grupnu sadnju u vidu cvetnih ostrva na većim zelenim površinama. Drvored od japanske trešnje je pravo bogastvo pejzažne arhitekture.

Mlade sadnice možete ankerisati prvih godina, postavljanjem ankera – kočića i vezivanjem pored sadnice. Takođe podnose i korektivno orezivanje. Fantastično izgledaju i ako se sade u vidu drvoreda ili ako ih sadite grupno isperd visokih lišćara ili četinara.

Coming Soon...