– Japanska kurika na stablu

1,900.00рсд

– Japanska kurika na stablu    Zimzeleni žbun na stablu  visine oko 1.5-2m. Dekorativan zbog šarenih listova zimzelenih, koji čine okruglastu krošnju na stablu. Ova vrsta može da raste na skoro svakom tlu. Najviše voli plodnu i umereno vlažnu zemlju na osunčanim položajima ili u polusenci. Dobro podnosi gradske uslove i zimu. Usled jače zime i hladnih vetrova može doći do opadanja listova, s tim da će na proleće da se oporavi i pustiće nove. Podnosi orezivanje. Pogodan je i za uzgoj u saksijama.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena, žuta

  Isporuka

  sadnice visine 1,3-1,5m

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  UKRASNO ŽBUNJE

  Žbunje je raskošno i bujno, izuzetan ukras ali postoje vrste koje su svedene forme, elegantne i jednostavne. Kada birate vrste koje biste posadili, vodite računa o potrebama, koliko traži sunca, zalivanja, prihrane i trudite se da te potrebe i zadovoljite kako bi vam biljke bile bujne i zdrave. Posoji podela žbunja na listopadno, poluzimzeleno i zimzeleno žbunje – Japanska kurika na stablu 

  – Japanska kurika na stablu  Zimzeleni žbune visine do 2m. Dekorativan zbog šarenih listova, koji su zeleni sa krem bojom po ivici. Ova vrsta može da raste na skoro svakom tlu. Najviše voli plodnu i umereno vlažnu zemlju, na osunčanim položajima ili u polusenci. Dobro podnosi gradske uslove i zimu. Usled jače zime i hladnih vetrova, može doći do opadanja listova, s tim da će na proleće da se oporavi i pustiće nove. Podnosi orezivanje. Cveta leti, maj – jun. Cvetovi su neupadljivi, sitni i zelenkasti. Visina rasta ukoliko je formirana kalemljenjem je određena visinom kalema, pa sadnice mogu da dostignu visine od 0,5-2,5m. Širina krošnje se kreće od 0,5-1,5m. Pogodna vrsta za mala dvorišta i gajenje u saksijama, pa može krasiti i terase. Lepo se kombinuju sa vrstama zelene i crvene boje. Od njega se može formirati i živa ograda, odnosno bordura.