Cvetni glog ‘Crataegus Laevigata ‘Paul s Scarlet’

– Cvetni glog ‘Crataegus Laevigata ‘Paul s Scarlet’ je listopadno drvo sa širokom krošnjom. Listovi su nazubljene forme, sjajni, tamnozelene boje. Brzorastuća je vrsta listopadnog drveća.  Cveta krajem proleća, početkom leta, duplim, crveno ciklama, cvetovima. Dostiže visinu 4-5m.  Odlična vrsta za sadnju u manjim dvorištima pojedinačno ili u vidu drvoreda. Uspeva i u velikim prostranim saksijama.

 

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  ciklama, roza

  Isporuka

  sadnice u busenu 2-2.2m

  Položaj

  svetle ekspozicije

  Vreme cvetanja

  maj

  Mesto sadnje

  bašta, žardinjera

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Cvetni glog ‘Crataegus Laevigata ‘Paul s Scarlet’  je veoma atraktivan  lišćar srednje visok, dostiže visinu do oko 6m.   Listovi su sitni, rasečeni na tri do pet delova, nejednako nazubljeni, sa donje strane svetlo plavkasto zeleni a sa gornje strane, tamno zeleni i sjajni. Cvetovi su skupljeni u bogate cvasti i cvetaju krajem proleća. Boja cvetova je crveno ciklama boje.

  Cvetni glog ‘Crataegus Laevigata ‘Paul s Scarlet’  – Sadnja

  Dobro podnosi niske temperature pa raste skoro svuda. Nije izbirljiv što se tiče tipa zemljišta, ali ne podnosi suvišnu vodu. Dobro podnosi orezivanje i aerozagadjenje. Često se koristi u gradskim područjima, kao drvoredna sadnica na javnim površinama. Potrebno mu je sunce da bi intenzivno cvetao, uspeva i u polusenci. Zalivanje umereno do srednje.

  Često se koristi u gradskim područjima kao drvoredna sadnica na javnim površinama.

  Potrebno mu je sunce da bi intenzivno cvetao, uspeva u polusenci. Zalivanje umereno do srednje.

  Cvetni glog ‘Crataegus Laevigata ‘Paul s Scarlet’ – Sadnja na zelenim površinama

  Odlična vrsta za sadnju u prednjem planu bašte, zbog izuzetne atraktivnosti cvetnih krošnji. Odlično izgledaju i ako se sade samostalno na travnjacima ili pak grupno 3-5 stabala u grupi. Mogu se uzgajati i u velikim, dubokim posudama.

  NISKI LIŠĆARI
  Biljke visine 6-10 m, čine prelaznu kategoriju između drvenastih i žbunastih vrsta. Često nemaju izraženo centralno stablo, dok ukoliko su kalemljene imaju formirano centralno stablo. Mogu imati lep cvet (cvetni glog, judino drvo, dren, albicija), list (crvena šljiva, šareni javor), plod (pasji trn, ruj, dren), ili interesantne grane (kovrdžava vrba). Sade se na 3-4 m odstojanja. Pogodni za male vrtove.