– Cikas palma

2,500.00рсд

– Cikas palma   Za pravilan rast i razvoj cikas palme potrebno je dosta svetla, ali ne direktnog. Od izloženosti sunčevoj svetlosti zavisiće boja i dimenzije listova. Listovi su tamnije zelene boje i mogu biti dugi i do dva metra ako nisu stalno izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti, a ako su na tamnom mestu izdužuju se. Međutim, ako nije dovoljno izložena suncu biljka ne dobija novo lišće.

Na slikama br. 3 i 4 izgled sadnica u prodaji

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Isporuka

  visina sadnice 30-40cm

  Mesto sadnje

  saksija, žardinjera

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Cikas palma   Omiljena palma za dekoraciju unutrašnjih prostora. Cikas palma je pogodna za sadnju u žardinjerama i veoma efektno deluje posađena u visokim saksijama na reprezentativnom mestu. Vrlo upečatljiva vrsta koja daje luksuzan pečat svakom prostoru. Odlikuje je spor rast i velika dugovečnost.

  Za vreme listanja, saksiju sa cikas palmom treba svakodnevno okretati za jednu četvrtinu kruga, kako bi svi novi listovi dobijali istu količinu svetlosti. Saksiju treba okretati sve dok listovi potpuno ne otvrdnu.
  Optimalna temperatura na kojoj raste cikas palma je od 7 do 18 stepeni. Leti se starija biljka može izneti napolje. Zimi ne podnosi dužu izloženost temperaturi ispod nule, ali može da podnese mraz ako je na suvom. Idealna temperatura zimi je od 12 do 15 stepeni.

  – Cikas palma Za pravilan rast i razvoj cikas palme potrebno je dosta svetla, ali ne direktnog. Od izloženosti sunčevoj svetlosti zavisiće boja i dimenzije listova. Listovi su tamnije zelene boje i mogu biti dugi i do dva metra ako nisu stalno izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti, a ako su na tamnom mestu izdužuju se. Međutim, ako nije dovoljno izložena suncu biljka ne dobija novo lišće.

  Cikas palma zaslužuje centralno mesto u vašem stanu, zbog elegantnih zelenih listova veoma pravilno raspoređenih oko cele stabljike.
  Ova biljka voli dosta sunca pa joj to moramo i obezbediti kako bi listovi zadržali boju.
  Jednom dnevno saksiju sa cikas palmom treba okrenuti za ¼ kruga kako bi svi listovi dobili podjednako svetlosti.
  Zalivanje treba da bude umereno jer u protivnom koren može lako istrunuti.
  Ratmnožava se izdancima koji se formiraju nedaleko od stabla.
  Kada izdanak stasa treba opkopati deo izmedju njega i stabla i odvojiti ih oštrim nožem.

  Na slikama br. 3 i 4 izgled sadnica u prodaji