– Slonovo stopalo – Beaucarnea recurvata

750.00рсд

Biljka nolina je očaravajuća i elegantna biljka koja može učiniti bilo koju prostoriju elegantnom i veličanstvenom. Ova egzotična biljka zahteva mnogo svetla, najbolje je da makar povremeno bude izloženo svetlu što duže. Ovo se može izvesti tako što se pola godine ostavlja na jakom svetlu, a pola godine na slabijem svetlu. To znači da dokle god je biljka nolina na otvorenom i jakom svetlu leti, ona će tolerisati slabije osvetljenje u zatvorenom tokom zime. Kada se ova biljka uzgaja kao sobna biljka, potrebno je ostaviti zemlju da se znatno isuši između zalivanja.

 

Nema na zalihama

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  Visina 30-35cm

  Mesto sadnje

  saksija, žardinjera

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Prihranjivanje

  povremeno

 • Opis

  Slonovo stopalo – Beaucarnea recurvata U prirodnom staništu Nolina može da dostigne visinu i do 5 m, dok u zatvorenom prostoru retko prelazi 1,5 m. Da bi stablo došlo do izražaja stručnjaci savetuju da se biljka zasadi u široku, a plitku saksiju. Biljka nolina je očaravajuća i elegantna biljka koja može učiniti bilo koju prostoriju elegantnom i veličanstvenom. Ova egzotična biljka zahteva mnogo svetla, najbolje je da makar povremeno bude izloženo svetlu što duže.

  Ovo se može izvesti tako što se pola godine ostavlja na jakom svetlu, a pola godine na slabijem svetlu. To znači da dokle god je biljka nolina na otvorenom i jakom svetlu leti, ona će tolerisati slabije osvetljenje u zatvorenom tokom zime. Kada se ova biljka uzgaja kao sobna biljka, potrebno je ostaviti zemlju da se znatno isuši između zalivanja.

  Slonovo stopalo – Beaucarnea recurvata Uzgoj Slonovog stopala je relativno lako. Ova egzotična biljka zahteva mnogo svetla, najbolje je da makar povremeno bude izloženo svetlu što duže. Ovo se može izvesti tako što se pola godine ostavlja na jakom svetlu, a pola godine na slabijem svetlu. To znači da dokle god je biljka nolina na otvorenom i jakom svetlu leti, ona će tolerisati slabije osvetljenje u zatvorenom tokom zime.

  Pošto je Slonovo stopalo sukulent, najbolje uspeva u polusuvim uslovima. Kada se ova biljka uzgaja kao sobna biljka, potrebno je ostaviti zemlju da se znatno isuši između zalivanja.