– Zmajevo drvo – Dracena marginata

650.00рсд2,300.00рсд

– Zmajevo drvo – Dracena marginata – „Ženski zmaj“   Lisno dekorativne biljke, koje vole svetle prostorije i umereno zalivanje. Visine mogu dostići i do 170cm u zavisnosti od vrste i visine kalemljenja. Ove vrste zahtevaju umereno, zalivanje i orošavanje lišća.

Na slici br 4 izgled sadnica u ponudi

 

Šifra proizvoda: - Kategorije: , Oznaka:
 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm, Visina 1m sa 3 stabla u saksiji

  Mesto sadnje

  saksija, žardinjera

  Položaj

  svetlost, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Zmajevo drvo – Dracena marginata – „Ženski zmaj“ je jedna od najzastupljenijih sobnih biljaka u svetu, čineći prijatnim zatvorene radne ambujente. Odlikuje se uskim tamno zelenim sjajnim listovima sa tamnim marginama koji rastu na vrhu stabla. Najatraktivnije sadnice su sa više stabala različitih visina.

  – Zmajevo drvo – Dracena marginata – „Ženski zmaj“   Lisno dekorativne biljke, koje vole svetle prostorije i umereno zalivanje. Visine mogu dostići i do 170cm u zavisnosti od vrste i visine kalemljenja. Ove vrste zahtevaju umereno, zalivanje i orošavanje lišća. Zalivanje se vrši kada se zemlja isuši, najbolji način zalivanja je potapanjem saksije u vodu i držanjem dok se zemlja ne ovlaži.

  Sobne lisno dekorativne biljke su lepe i bez cvetova i čine prelep ukras u vašem domu. Razne vrste palmi, fikusa, paprati i drugih vrsta biljaka krasi izvanredna lepota lišća, jednostavne su za održavanje i unose svežinu u prostor. Lisno dekorativne biljke raznim oblicima listova predstavljaju žive skulpture. Kod zelenih tonova lišća upadljive su najrazličitije šare na listovima.

  Sobne lisno dekorativne biljke svetlucaju u tamnoj zelenoj boji kao četine jela, drugi su svetli i nežni kao na pr. kod vrste paprati. Pogled u zelenilo opušta i pospešuje dobro raspoloženje. Iz listova biljaka isparava voda, na taj način povećavaju vlažnost vazduha u prostoriji, vlaga za sebe vezuje prašinu i mogu da u zatvorenoj prostoriji da smanje količinu formaldehida.

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.