– Crvenolisni berberis – Berberisi th. atropurpurea

350.00рсд

Listopadni žbun visine od 80 do 100 cm, crvenog lista, s jeseni dobija svetlije tonove crvene boje. Ovoj vrsti sadnice, odgovaraju  staništa, sa dosta sunceve svetlosti. Odlicno se kombinuje sa drugim sortama berberisa, žutih i zelenih listova , kao i sa nižim četinarima i ukrasnim žbunjem.

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Čarobne jesenje sadnice

Jesenja bašta puna čarolija Berberisi (Berberis sp.) Zaljubite se u jesenje sadnice

 

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  biljka visine 50cm

  Mesto sadnje

  bašta, žardinjera

  Položaj

  polusenka, sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Berberisi su višegodišnje baštenske sadnice, visine 0,5 – 1,5 metar. Listovi su sitniji, jajasti a  boja lista, im se smenjuje od zelene do crvene i bordo. Cvetaju sitnim cvetovima i radjaju bobičaste plodove, koji se zadržavaju na biljkama, tokom zimskog perioda. Ova vrsta sadnica je veoma otporna, nema posebne zahteve za rast i razvoj. Uspevaju i na osunčanim i polusenovitim ekspozicijama. Pogodni su za formiranje živih ograda, za pojedinačnu ili grupnu sadnju, sa drugim vrstama biljaka. Niže sorte sadnica, su pogodne za uzgoj u većim saksijama. U našem rasadniku u ponudi su, gusto formirane sadnice u saksijama.

  Sadi se na rastojanju od oko 50cm.Odlično se kombinuje sa cvetnim žbunastim sadnicama ili sa žbunastim sadnicama žute boje lista.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.