– Thuja occidentalis “Woodwardii”

1,800.00рсд

– Thuja occidentalis “Woodwardii” je  kultivar zapadne tuje. Razvija se kao kompaktan kuglasti žbun i nije joj potrebna rezidba. U visinu i širinu raste od 2 – 3 m. Dobro podnosi hladne zime i vrela leta. Osunčan ili polusenovit položaj im odgovara.  Kada raste na zasenjenom položaju razvija retku krošnju. Nije puno probirljiva po pitanju zemljišta, ali joj najviše odgovara plodno, rastresito humusno zemljište bez stagnacije vode, neutralne do blago alkalne reakcije.

Na slici br.5 sadnice u prodaji

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  prečnik krošnje 50-60cm, starije sadnice visineoko 50-60cm

 • Opis

  – Thuja occidentalis “Woodwardii” je  kultivar zapadne tuje. Razvija se kao kompaktan kuglasti žbun i nije joj potrebna rezidba. U visinu i širinu raste od 2 – 3 m, Dobro podnosi hladne zime i vrela leta. Osunčan ili polusenovit položaj im odgovara.  Kada raste na zasenjenom položaju, razvija retku krošnju. Nije puno probirljiva po pitanju zemljišta, ali joj najviše odgovara plodno, rastresito humusno zemljište bez stagnacije vode, neutralne do blago alkalne reakcije.

  U ponudi sadnice sa sl.br.5

  – Thuja occidentalis “Woodwardii”  Tamno zelene je boje četina, otporna i laka za održavanje. Uspeva na svim staništima i svim tipovima zemljišta. Pogodna je za formiranje nižih ograda do 2-3m, gde može da raste slobodno ili da se orezuje. Može se naći i kao pojedinačna biljka u vrtovima ili u grupacijama a lepo uspeva i u žardinjerama.

  𝙆𝙖𝙠𝙤 𝙞 𝙠𝙖𝙙𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙞𝙢𝙤 č𝙚𝙩𝙞𝙣𝙖𝙧𝙚?
  Četinare sadimo tokom cele godine ukoliko su sadnice u saksijama Ukoliko su u busenu, najbolji period za sadnju je oktobar – april, sem u periodu kada je zemlja smrznuta. Prilikom sadnje iskopati sadnu jamu 10 -tak cm dublju i širu od busena, zemlju usitniti, usaditi biljku i zemlju dobro nagaziti oko busena, kako se ne bi stvorili vazdušni džepovi. Nakon sadnje dobro zaliti. Za mlade sadnice je najbitnije redovno zalivanje u prolećnom i letnjom periodu, u proseku jednom nedeljno većom količinom vode.

  𝙈𝙚𝙨𝙩𝙖 𝙯𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙣𝙟𝙪 č𝙚𝙩𝙞𝙣𝙖𝙧𝙖
  Četinare sadimo u vrtu samostalno, grupno ili u vidu žive ograde. Pogodni su i za kombinovane sadnje sa drugim vrstama biljaka. Takođe su niže sorte četinara pogodne za sadnju u saksijama i žardinjerama.