Singonijum

Singonijum ili streličasta loza spada u lisno dekorativne biljke koja se odlikuje listovima srcolikog oblika, koji su zavisno od varijeteta različite boje. Biljka je veoma jednostavna za održavanje. Iako može da podnese veću senku, singonijumu odgovara. Pogodno mesto je severni ili zapadni prozor. Optimalna temperatura za gajenje singonijuma je od 18 do 24 stepeni. Zimi treba da bude u toploj prostoriji, a minimalna temperatura koju može da podnese je 15 stepeni. Ova biljka voli vlagu, zato treba održavati vlažnost vazduha i vlažnost listova orošavanjem listova sa vodom sobne temperature.

 • Dodatne informacije

  Boja

  roza, zelena

 • Opis

  Singonijum ili streličasta loza spada u lisno dekorativne biljke koja se odlikuje listovima srcolikog oblika, koji su zavisno od varijeteta različite boje. Biljka je veoma jednostavna za održavanje. Iako može da podnese veću senku, singonijumu odgovara. Pogodno mesto je severni ili zapadni prozor.

  Optimalna temperatura za gajenje singonijuma je od 18 do 24 stepeni. Zimi treba da bude u toploj prostoriji, a minimalna temperatura koju može da podnese je 15 stepeni. Ova biljka voli vlagu, zato treba održavati vlažnost vazduha i vlažnost listova orošavanjem listova sa vodom sobne temperature.

  U toku leta se singonijum redovno zaliva 2-3x nedeljno, a zimi se zalivanje smanjuje 1x nedeljno. S obzirom na to da singonijum spada u brzorastuće biljke, presađivanje treba obavljati svake godine u proleće. Redovnim orezivanjem svih izduženih listova se održava grmolika forma biljke.