– Drvo novca – Crasulla sp.

350.00рсд

– Drvo novca – Crasulla sp. je višegodišnji žbunasti sukulent, mesnatih zelenih listova. Feng shui filozofija smatra da će osoba imati dosta novca, ako Crasulu postavi pored ulaznih vrata sa desne strane.

U zimskom periodu se zaliva retko, dok u letnjem periodu zalivanje ide 2x nedeljno.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena, žuta

  Isporuka

  saksija 10-15cm

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  svetle ekspozicije

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Sobne lisno dekorativne biljke su lepe i bez cvetova i čine prelep ukras u vašem domu. Razne vrste palmi, fikusa, paprati i drugih vrsta biljaka krasi izvanredna lepota lišća, jednostavne su za održavanje i unose svežinu u prostor. Lisno dekorativne biljke raznim oblicima listova predstavljaju žive skulpture. Kod zelenih tonova lišća upadljive su najrazličitije šare na listovima.

  Sobne lisno dekorativne biljke svetlucaju u tamnoj zelenoj boji kao četine jela, drugi su svetli i nežni kao na pr. kod vrste paprati. Pogled u zelenilo opušta i pospešuje dobro raspoloženje. Iz listova biljaka isparava voda, na taj način povećavaju vlažnost vazduha u prostoriji, vlaga za sebe vezuje prašinu i mogu da u zatvorenoj prostoriji da smanje količinu formaldehida.

  – Drvo novca – Crasulla sp. Širom sveta poznata je pod nazivom japansko drvo novca, dolar drvo, parac. Dok se u Aziji naziva i “drvo žada” zbog karakterističnih listova koji svojom bojom podsećaju na čuveni poludragi kamen.

  – Drvo novca – Crasulla sp. je višegodišnji žbunasti sukulent, mesnatih zelenih listova. Feng shui filozofija smatra da će osoba imati dosta novca, ako Crasulu postavi pored ulaznih vrata sa desne strane. U zimskom periodu se zaliva retko, dok u letnjem periodu zalivanje ide 2x nedeljno.

  Drvo žada, pareša, stablo novca, krasula (eng. Crassula) su nazivi za izuzetno zanimljivu kućnu biljku, uz koju se vežu mnogi mitovi. Prema verovanju, ova biljka u dom donosi pozitivnu energiju i obilje bogatstva. Kroz istoriju se ova biljka poklanjala ljudima kada bi se venčali, jer se verovalo da će privući novac i blagostanje u novi dom. Takođe, postoji verovanje da  je u kući treba držati sa desne strane ulaznih vrata, kako bi imali više novca.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.