– Šarenolisni hibiskus

1,200.00рсд

– Šarenolisni hibiskus – Sirijski hibiskus šarenolisni “Variegata” je izuzetno dekorativan kultivar atraktivan tokom cele vegetacije. Razvija se kao kompaktan žbun visine oko 2,5 m i širine do 1,5 m, ali se željena visina i oblik grma mogu formirati rezidbom. Redovna rezidba podstiče stvaranje gušćeg žbuna. Može se formirati i kao minijaturno drvo. 

 

Na slici br.2 izgled sadnice u prodaji

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bordo

  Isporuka

  biljka visine oko 70cm

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce i polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Šarenolisni hibiskus – Sirijski hibiskus šarenolisni “Variegata” je izuzetno dekorativan kultivar atraktivan tokom cele vegetacije. Razvija se kao kompaktan žbun visine oko 2,5 m i širine do 1,5 m, ali se željena visina i oblik grma mogu formirati rezidbom. Redovna rezidba podstiče stvaranje gušćeg žbuna. Može se formirati i kao minijaturno drvo. Ovaj kultivar je otporan na mraz, letnje vrućine, sušu i gradsko aerozagađenje.

  𝙐𝙠𝙧𝙖𝙨𝙣𝙤 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙚  su drvenaste biljke koje, uglavnom, nemaju centralno stablo. Delimo ih na zimzelene i listopadne. Mogu se naći u različitim veličinama, oblicima i bojama.

   𝙍𝙖𝙯𝙡𝙤𝙜 𝙯𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙣𝙟𝙪 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙖:  Šiblje koristimo za formiranje živih ograda, za formiranje bordura pored staza ili za kombinovanje sa četinarima i perenama. Ukrasno šiblje birajte prema veličini prostora gde sadite. Takođe kombinujte različite vrste prema vremenu cvetanja. Ukrasno šiblje koje cveta orezujete nakon cvetanja na 1/3 visine.

  𝑺𝒂𝒅𝒏𝒋𝒂 𝒊 𝒊𝒛𝒃𝒐𝒓 𝒖𝒌𝒓𝒂𝒔𝒏𝒐𝒈 š𝒊𝒃𝒍𝒋𝒂

  Veliki broj ukrasnog grmlja uzgajamo radi dekorativnih cvetova. Vreme cvetanja, je još jedan bitan podatak koji morate znati, dok kupujete grm. Neki možda žele da im grmovi cvetaju cele godine, neki će se zadovoljiti s kratkim ali obilnim cvetanjem u određenom razdoblju u godini. Pa tako npr. forzicija kao vesnik proljeća, cveta jako obilno u žutoj boji u rano proleće, u martu i aprilu ali je ostatak godine zelena.  Zimski jasmin cveta u vrlo rano prolece, hibiskus i budleja tokom celog leta, dok recimo kurika svoju ljepotu pokazuje na jesen, i to jako dekorativnim bobicama i lišćem koje menja boju u crvenu. Lonicere imaju poluzimzelene listove i koristite se za formiranje bordura pored staza, sadnju ispod drveća i u vidu grmlja.

  Na slici br.2 izgled sadnice u prodaji