– Plava trava – Festuca glauca

200.00рсд

– Plava trava – Festuca glauca je skromnih zahteva. Pogodna je za perenske zasade, kamenjare, žardinjere ili kao bordura. Od luksuznih vrtova, urbanih bašti pa do seoskih baštice festuka je tu da ukrasi. Pored prepoznatljivih listova ističe se i cvetom tokom leta.

 • Dodatne informacije

  Dimenzije 40 cm
  Isporuka

  Biljke visine 30-40cm

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Ukrasne trave su izuzetan ukras za svaku baštu. Postoji veliki broj različitih vrsta i sorti, različitih boja listova i cvetova. Uglavnom su veoma jednostavne za gajenje i višegodišnje su. One su veoma efektne, brzo se šire a njihovi nežni klasovi, krajem leta, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Spadaju u veoma otporne sadnice, ne traže posebne zahteve zemljišta, rastu od 20cm pa sve do 2-3m.

  Mogu se naći u više boja: zelene, plave, crvene, prugaste sadnice. Vrlo često se kombinuju sa lišćarskim i četinarskim drvećem. Kod održavanja i nege ukrasnih trava, voditi računa da ih preko zime treba uvezati a pojedine i zaštititi od izmrzavanja. Na proleće, kada prođe rizik od ranih mrazeva, orezati ih na 10-15 cm iznad zemlje.

  – Plava trava – Festuca glauca je skromnih zahteva. Pogodna je za perenske zasade, kamenjare, žardinjere ili kao bordura. Od luksuznih vrtova, urbanih bašti pa do seoskih baštice festuka je tu da ukrasi. Pored prepoznatljivih listova ističe se i cvetom tokom leta. Može da naraste do 15-20 cm. Raste u busenu. Voli šišinje i umereno zalivanje. Ukoliko želite da dobijete tepih travu plave boje, neuphodna je gušća sadnja od 15-25 kom u jedan m2 ( 15×15 do 20×20 cm razmak sadnice od sadnice).

  – Plava trava – Festuca glauca   Ima veliku upotrebnu vrednost kao pokrivač tla u žardinjerama, saksijama, alpinetumima, kamenjarima gde se sadi pored većih sadnica kao deo kompozicije. Odlično se kombinuje sa travama crvene i žute boje lista.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.