– Photinia Red Robin – Fotinija – paket

4,500.00рсд

– Photinia Red Robin – Fotinija – paket  Ovo popularno i dekorativno zimzeleno šiblje se odlikuje sjajnim zelenim listovima, cvetovima bele boje i crvenim mladim listovima. Ova sadnica treba biti posađena u oblasti koja prima punu sunčevu svetlost, do delimične senke. Zahteva prihranu i redovno zalivanje. Fotinije možete saditi grupno kao ostvo, takodje moze da se koristi za živu ogradu , dok niske sorte mozetet gajiti u saksiji.
Na slici broj 6 izgled sadnica u prodaji

 

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  sadnice visine 50-60cm, 10 sadnica paket

 • Opis

  – Photinia Red Robin – Fotinija – paket Ovo popularno i dekorativno zimzeleno šiblje se odlikuje sjajnim zelenim listovima, cvetovima bele boje i crvenim mladim listovima. Ova sadnica treba biti posađena u oblasti koja prima punu sunčevu svetlost, do delimične senke. Zahteva prihranu i redovno zalivanje. Fotinije možete saditi grupno kao ostvo, takodje moze da se koristi za živu ogradu , dok niske sorte mozetet gajiti u saksiji.
  – Photinia Red Robin – Fotinija – paket  je izuzetno dekorativno zimzeleno šiblje. Photinia Red Robin ima sjajne crvene mlade izdanke koji posebno u proleće izgledaju zapanjujuće. Photinia jako brzo raste i formira gust žbun. Posebno je pogodna i preporučljiva za žive ograde kada treba napraviti gustu i upadljivu zaštitu. Nije zahtevna biljka i lako se gaji. Ako želimo da podspešimo njen rast, treba je obilnije zalivati. Orezuje se krajem marta i od nje se mogu formirati jako zanimljive, topijarne forme. U poslednje vreme je vrlo popularna biljka i može se sresti u svim elitno opremljenim vrtovima.
  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.
  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.
  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.
  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.