Paprat plava zvezda

– Paprat plava zvezda – Phlebodium Blue Star je dekorativna sobna biljka, izduženih listova, sivo-plave boje listova.  Sposobnost podnošenja slabog osvetljenja i relativno lagano održavanje, čine je izvrsnim izborom za početnike i iskusnije ljubitelje paprati.

 

 • Dodatne informacije

  Boja

  plava

  Isporuka

  sadnice visine 40-50cm

 • Opis

  – Paprat plava zvezda je dekorativna sobna biljka interesantnih sivo plavih listova, talasastog oboda. Veoma moderna i atraktivna sobna biljka.

  – Paprat plava zvezda Vrsta sobne biljke koja uspeva u manje osvetljenim prostorijama, mada odlično uspevaju i u svetlim prostorijama, ali ne na pozicijama sa direktnim suncem. Zahtevaju dobro propusan supstrat i umereno vlažan supstrat. Pogoduje im odstojala ili destilovana voda. Prihrana s proleća, razblaženim đubrivom za lisne biljke.

  Sobne lisno dekorativne biljke su lepe i bez cvetova i čine prelep ukras u vašem domu. Razne vrste palmi, fikusa, paprati i drugih vrsta biljaka krasi izvanredna lepota lišća, jednostavne su za održavanje i unose svežinu u prostor. Lisno dekorativne biljke raznim oblicima listova predstavljaju žive skulpture. Kod zelenih tonova lišća upadljive su najrazličitije šare na listovima.

  Sobne lisno dekorativne biljke svetlucaju u tamnoj zelenoj boji kao četine jela, drugi su svetli i nežni kao na pr. kod vrste paprati. Pogled u zelenilo opušta i pospešuje dobro raspoloženje. Iz listova biljaka isparava voda, na taj način povećavaju vlažnost vazduha u prostoriji, vlaga za sebe vezuje prašinu i mogu da u zatvorenoj prostoriji da smanje količinu formaldehida.

  Odgovarajuće mesto u prostoriji i adekvatna nega, najbolji su preduslovi za zdravu biljku. Većina vrsta zahteva svetlo mesto, vlažnost vazduha bez direktnog sunca. Zemlja u saksiji treba da je umereno vlažna. Prihranjivanje ide uglavnom jednom mesečno.