Bela zvezdasta magnolija – Magnolia Stellata

1,500.00рсд

Magnolia ‘Stellata’ je listopadni žbun visine i širine oko 2,5 m. Raste relativno sporo, pa je idealna biljka za manje vrtove. Cvetovi bele boje, zvezdasti. Cveta sredinom marta meseca.

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Magnolija – kraljice proleća

Sadnice drveća – baštenske skulpture

 • Dodatne informacije

  Dimenzije 1.2 cm
  Boja cveta

  bela

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce

  Vreme cvetanja

  mart – april

  Životni vek biljke

  višegodišnja

  Isporuka

  sadnice visine oko 1,5m

 • Opis

  Magnolija je biljka poreklom iz istočne Azije i sa Himalaja, Severne Amerike i Centralne Amerike. Ukrasno drvo magnolija može narasti i do 5 metara u visinu.

  U zavisnosti od vrste, magnolije mogu biti zimzelene, polu-zimzelene ili listopadne. Neke od listopadnih vrsta cvetaju u rano proleće pre nego što drvo razvije listove. Zimzelena magnolija cveta u junu i julu, a može cvetati i duže.

  Sadnja magnolije se po pravilu sprovodi u aprilu mesecu. Zemljište za sadnju obavezno mora biti plodno, bogato humusom, blago kisele pH reakcije, duboko, umereno vlažno, a krečno zemljište ne dolazi u obzir. Pre sadnje bi bilo dobro da zemljište pomešate sa tresetom. Presađivanje magnolije se vrši na sunčanom mestu, koje je zaštićeno od vetra, a najbolje je da to bude neko mesto pored kuće. Za sadnju koristite sadnice magnolije visoke do 1.3 -2 m. Posadite ih plitko i zaspite ih malčem. nemojte kopati oko magnolije, niti saditi druge biljke. Posle sadnje je samo dobrozalijte. Prihranite magnoliju kada cvetni pupoljci počinju da bubre, spororazlagajućim đubrivom. Mladim biljkama magnolije je neophodno zaštititi koren od smrzavanja preko zime.

  U našem rasadniku, možete naći sadnice ove vrste u saksijama, visine oko 130cm.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.