– Hortenzija

750.00рсд850.00рсд

Hortenzija  Najbolje joj odgovaraju mesta koja su u jutarnjim satima osunčana, a poslepodne u senci. Nikako ne podnosi da stalno bude na suncu, ukoliko se uzgajaju u vrtu. Ove vrste traže redovno zalivanje i prihranu. Hortenzije su pogodne i za uzgoj u većim saksijama.

 

Na slikama broj 5 i 6 izgled sadnica u prodaji

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  plava, roza

  Isporuka

  Plavog cveta, Rozog cveta

  Položaj

  svetlost, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

 • Opis

  Hortenzija  Cvetne vrste, kao što je hortenzija uspevaju u saksijama, lako se održavaju i neguju i predstavljaju savršeno rešenje za male balkone i prozore. Njihovo idealno stanište trebalo bi da bude okrenuto prema istočnoj ili jugoistočnoj strani sveta. Biljka aristokratskog izgleda i cveta. Masivna sa krupnim cvetovima, koji u zavisnosti od kiselosti zemlje, mogu menjati boju iz plave u roze.

  Hortenzija  Najbolje joj odgovaraju mesta koja su u jutarnjim satima osunčana, a poslepodne u senci. Nikako ne podnosi da stalno bude na suncu, ukoliko se uzgajaju u vrtu. Ove vrste traže redovno zalivanje i prihranu. Prostori na terasama i balkonima, gde nema mnogo sunca prosto mogu da “ožive” sa nekoliko saksija hortenzija. Dobro podnosi ograničen prostor i uz dobru negu, biće puno cveta. Izaberite dublju saksiju, minimum 30 cm. Mora imati drenažni sloj i način da se voda cedi iz saksije. Supstrat krupnije granulacije i osmokot, kao obavezna prihrana. Tokom letnjih vrućina uredno zalivajte.

  Dobro podnosi orezivanje, tako da se može formirati gusta i ravnomerna krošnja. Orezivanje je bolje u rano proleće kada prestane opasnost od jakih mrazeva. S obzirom da je koren u saksiji izloženiji promrzavanju, povedite računa da tokom zime saksije budu na zaštićenijim mestima. Ne na udaru vetra ili betonskim stazama.

  Ž𝒊𝒗𝒂 𝒐𝒈𝒓𝒂𝒅𝒂
  Živu ogradu sadimo u bašti kao dekorativan detalj koji predstavlja barijeru – zaštitu od spoljnih pogleda ili prepreku za prolazak. Žive ograde mogu da služe i kao niže prepreke u bašti na primer razgraničenje travnjaka i staze.
  Ž𝒊𝒗𝒂 𝒐𝒈𝒓𝒂𝒅𝒂 – podela prema visini i vrsti
  Žive ograde se dele na listopadne i zimzelene. Po visini se dele na niske i visoke. Ove vrste biljaka su sklone orezivanju i od njih se mogu formirati razni oblici. Listopadne žive ograde su većinom i cvetajuće.

  Na slikama broj 5 i 6 izgled sadnica u prodaji