– Crvenolisna šljiva

2,500.00рсд

– Crvenolisna šljiva   je dekorativna listopadna sadnica, pogodna za sadnju samostalno ili u grupi. Cveta s proleća dekorativnim ružičastim cvetovima. Odgovaraju joj duboka zemljišta, dobro podnose niske temperature.

 

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  lila

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce i polusenka

  Vreme cvetanja

  mart – april

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnice visine 2,5-2,8m

 • Opis

  – Crvenolisna šljiva  (lat. Prunus pisifera ‘PISARDI’) je dekorativno drvo, zbog svoje crvene boje lista. Već krajem marta meseca, javljaju se cvetovi ružičaste boje. Tokom maja, javljaju se i plodovi prečnika 2 cm. Drvo dostiže visinu 7-8 m. Krošnja je pravilna i gusta širine do 5 m. Ne voli ekstremno suvo, a ni ekstremno vlažno tlo. Ne treba je orezivati. Otporna na mraz i na niske temperature.
  – Crvenolisna šljiva (lat. Prunus pisifera ‘PISARDI’) je dekorativna listopadna sadnica, pogodna za sadnju samostalno ili u grupi. Cveta s proleća dekorativnim ružičastim cvetovima. Odgovaraju joj duboka zemljišta, dobro podnose niske temperature. Ako se sadi kao drvoredna sadnica, sadi se na 4-5 metara razmaka, a u samostalnoj sadnji po želji.

  Lišćarsko drveće se deli na tri kategorije prema visini: nisko, srednje visoko i visoko drveće. Niski lišćari rastu u proseku od 5 – 10m visine, srednje visoki lišćari, rastu 10-15m visine i visoki lišćari koji rastu preko 10m visine.

  Niski lišćari spadaju u kategoriju biljaka između žbunja i drveća. Često nemaju izraženo centralno stablo. Često su prepoznatljivi po lepim cvetovima, plodovima ili interesantnim granama. Sade se na 3 – 4 metra međusobnog odstojanja. Pogodne su za sadnju u manjim vrtovima ili velikim posudama.

  Velika prednost ove vrste je što se može gajiti u gotovo svim uslovima i tipovima zemljišta, izrazito je adaptabilna. Ipak treba voditi računa da prilikom izbora pozicije izaberete osunčanu, jer upravo će tu njena boja, imati najjači intenzitet.