– Bonsai fikus Ginseng – Ficus bonsai Ginseng

– Bonsai fikus Ginseng – Ficus bonsai Ginseng   Neobična ukrasna biljka najbolje uspeva na dobro osvetljenim mestima blizu prozora, na temperaturi od 18 do 25 stepeni. Odličan čistač vazduha, lep i egzotičan fikus ginseng (ficus ginseng) prepoznaje se po debelim, isprepletanim vazdušnim korenovima i sjajno zelenim zašiljenim listovima, koji su dugi do 7 cm. . Osetljiva je na promaju i previše zalivanja, ne prija joj ni direktno sunce. U toku zime zaliva se tek kada se potpuno osuši zemlja, a leti kada se prosuši do polovine.

U ponudi biljke sa sl br 5

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  Visina 20-30cm, fi 12cm

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  saksija, žardinjera

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  – Bonsai fikus Ginseng – Ficus bonsai Ginseng   Neobična ukrasna biljka, najbolje uspeva na dobro osvetljenim mestima blizu prozora, na temperaturi od 18 do 25 stepeni. Odličan čistač vazduha, lep i egzotičan fikus ginseng (ficus ginseng) prepoznaje se po debelim, isprepletanim vazdušnim korenovima i sjajno zelenim zašiljenim listovima, koji su dugi do 7 cm. Osetljiva je na promaju i previše zalivanja, ne prija joj ni direktno sunce. U toku zime zaliva se tek kada se potpuno osuši zemlja, a leti kada se prosuši do polovine.

  U ponudi biljke sa sl br.5

  – Bonsai fikus Ginseng – Ficus bonsai Ginseng    Odlikuje se tamnozelenim, ovalnim listovima i često zakrivljenim, trbušastim stablom. Ponekad se kalemi sa vrstom Ficus microcarpa. Stablo u većini slučajeva ima glatku sivu koru. Listovi su sitni i formiraju krošnju na vrhu stabla. Stablo je zadebljano i u njemu se akumulira voda, zato ne trpe previše zalivanja. Najčešće se gaje u plićim širim keramičkim saksijama. Preporučuje se zalivanje putem potapanja saksije u posudu sa odstojalom vodom. Saksije ostavite u vodi dok god se zemlja ne ovlaži. Ove vrste trpe i korektivno orezivanje i formiranje željenog oblika krošnje. Odlično izgledaju kao zeleni detalj na manjim policama, klub stolovima, prozorskim daskama. U toku proleća i leta ove vrste možete izneti i na vanjske terase. Vodite računa da ne budu izložene prejakom suncu.