Bor – Borovi su važni elementi pejzaža uz pomoć kojih stvaramo čarobne otvorene vizure ili uz pomoć njih zatvaramo poglede ka pravcima, od kojih želimo da se ogradimo. Borovi su dugovečne vrste i u njihovoj lepoti, možete uživati tokom više decenija. Duge zelene iglice i miris smole će učiniti da u vašu baštu unesete planinski duh.

Bor – Borovi se odlično kombinuju sa drugim vrstama četinara poput smrča, kleka, jela. Ispod krošnji borova sadite hortenzije i ruže, radi divnih pejzaža u toku vegetacije. Patuljaste borove sadite u kamenjarima, saksijama, žardinjerama na ulazima u kuću, ispod nadstrešnica i slično. Patuljastih vrsta borova, kao i kalemljenih ima mnogo tako da možete da kombinujete razne sorte po visinama, oblicima i bojama krošnje.

Borovima odgovaraju sunčana staništa i dobro drenirano, umereno vlažno zemljište. Borovi se sade s jeseni ili s proleća. Prve dve godine je obavezno zalivanje sadnica. Da bi se smanjilo isparavanje vode iz zemljišta, oko korenja nanesite sloj malča debljine oko 2cm. Borove ne morate orezivati sem u slučaju kada uklanjate suve ili oštećene grane. Patuljaste vrste borova takođe možete orezivati radi dobijanja željene forme krošnje.

Četinarsko drveće je zeleno tokom cele godine i u zimskom periodu unose boju i teksturu u baštu, kada su većina biljaka bez listova i cvetova.

Coming Soon...