Srebrna pepeljuga

250.00рсд

– Srebrna pepeljuga  Trajnica treba da bude na suncu, kako bi listovi bili srebrno bele boje dok, ako je perena u hladu listovi budu zelenkasti. Upotrebljava se za ivičenje cvetnih leja, za alpinume i kamenjare.

 • Dodatne informacije

  Boja

  srebrno bela

  Boja cveta

  žuta

  Isporuka

  Biljke visine 30-40cm

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  𝙐𝙠𝙧𝙖𝙨𝙣𝙤 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙚  su drvenaste biljke koje, uglavnom, nemaju centralno stablo. Delimo ih na zimzelene i listopadne. Mogu se naći u različitim veličinama, oblicima i bojama.

   𝙍𝙖𝙯𝙡𝙤𝙜 𝙯𝙖 𝙨𝙖𝙙𝙣𝙟𝙪 š𝙞𝙗𝙡𝙟𝙖:  Šiblje koristimo za formiranje živih ograda, za formiranje bordura pored staza ili za kombinovanje sa četinarima i perenama. Ukrasno šiblje birajte prema veličini prostora gde sadite. Takođe kombinujte različite vrste prema vremenu cvetanja. Ukrasno šiblje koje cveta orezujete nakon cvetanja na 1/3 visine.

  𝑺𝒂𝒅𝒏𝒋𝒂 𝒊 𝒊𝒛𝒃𝒐𝒓 𝒖𝒌𝒓𝒂𝒔𝒏𝒐𝒈 š𝒊𝒃𝒍𝒋𝒂

  Veliki broj ukras- Srebrna pepeljuga nog grmlja uzgajamo radi dekorativnih cvetova. Vreme cvetanja, je još jedan bitan podatak koji morate znati, dok kupujete grm. Neki možda žele da im grmovi cvetaju cele godine, neki će se zadovoljiti s kratkim ali obilnim cvetanjem u određenom razdoblju u godini. Pa tako npr. forzicija kao vesnik proljeća, cveta jako obilno u žutoj boji u rano proleće, u martu i aprilu ali je ostatak godine zelena.  Zimski jasmin cveta u vrlo rano prolece, hibiskus i budleja tokom celog leta, dok recimo kurika svoju ljepotu pokazuje na jesen, i to jako dekorativnim bobicama i lišćem koje menja boju u crvenu. Lonicere imaju poluzimzelene listove i koristite se za formiranje bordura pored staza, sadnju ispod drveća i u vidu grmlja.

  – Srebrna pepeljuga potiče iz regiona Sredozemnog mora. Ima dekorativne listove koji su perasto deljeni,prekriveni srebrnim dlačicama zbog čega izgledaju kao da su od pliša.