Plava zvezda – Juniperus squamata ‘Blue star’

– Plava zvezda – Juniperus squamata ‘Blue star’ je gusta žbunasta sadnica, svetlo plave boje i visine do 30cm i širine  do 50cm. Pogodna je i za orezivanje. Najčešće se koristi za sadnju u cvetnim površinama, kamenjarima ili u saksijama i žardinjerama.

 • Dodatne informacije

  Boja

  plava

  Isporuka

  prečnik saksije 20cm

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Prihranjivanje

  povremeno

 • Opis

  – Plava zvezda – Juniperus squamata ‘Blue star’ Četine su zvezdastog oblika po čemu je biljka i dobila ime. Izrazito gust, žbunast Juniperus, svetlo-plave boje.  Naraste kao žbun visine 0,5m. Koristi se u grupacijama, kao ogradica, u žardinjerama. Može da se orezuje. Spor rast i gust sklop četine će vašem vrtu, pružiti novu dimenziju. Idealno se uklapa u grupacije, dok se može saditi pojedinačno ili u žardinjerama. Vrlo je otporna na hladnoću i sušu, ali ne podnosi prekomerno vlažna zemljišta.

  – Plava zvezda – Juniperus squamata ‘Blue star’ odgovara im sunčan ili polusenovit položaj. Nije probirljiva po pitanju zemljišta, važno je da je dobro drenirano. Potrebe za vodom su umerene. Osetljiva je na veliku vlagu. Treba je redovno zalivati samo prve dve godine po sadnji, a nakon toga biljka razvije dovoljno dubok koren i nije joj potrebno zalivanje. Spada u grupu patuljastih četinara. Nema potrebe za orezivanjem.

  Niži i srednje visoki četinari  su zgodni za sadnju u kamenjare, saksije, žardinjere. Često se sade i kombinovano sa drugim nižim četinarima, različite boje četina i forme krošnje. U grupu nižih četinara spadaju vrste sadnica koje ne rastu preko 2.5m visine. Ove vrste četinara su pogodne za ozelenjavanje prednjeg plana bašte, za sadnju pored staza i prilaza. Često se sade i u vidu nižih živih ograda ili barijera. Ukoliko želite da ozelenite žardinjere ili saksije, patuljasti i niži četinari su odličan izbor, bilo da se sade samostalno ili u kombinaciji sa drugim, četinarima i ukrasnim žbunastim biljkama. Četinari su biljke koji zadržavaju svežinu i zelenu boju tokom cele godine.

   

   

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.