Ukrasna japanska jabuka- Malus floribunda

750.00рсд

Plodovi su slični jabukama ili paradajzu, 80-500 grama, tamno žuti ili narandžasti, jestivi, sa tankom i sjajnom pokožicom, pepelastom navlakom i sa 1-8 semenki. Veoma je sladak, bogat vitaminom A, obiluje taninima i pektinima. Jede se kada potpuno sazri i omekša kao maslac (kada ugnjile slično kao mušmula). Japanska jabuka je izuzetno bogata flavonoidima, a naročito kvercetionom što znači da smanjuje rizik od srčanog udara i bolesti srca za skoro 20 posto. Zahvaljujući tome štiti i organizam od štetnih uticaja radikala. Veoma je bogata i vitaminom C, pa jača imunitet, a pošto sadrži tri grama vlakana (to je preko 10 procenta dnevnih potreba), pomaže i u snižavanju nivoa holesterola. Obiluje i fruktozom, pa se preporučuje osobama koje imaju povišen šećer u krvi. Najbolji je onaj plod koji je pod rukom mekan. Od nje može da se pravi sok, džem, sirup ili voćna salata.

  • Dodatne informacije

    Boja

    zelena

    Boja cveta

    ciklama

    Isporuka

    Sadnice kalemljene na visini 100-110cm

    Mesto sadnje

    bašta

    Životni vek biljke

    višegodišnje sadnice

    Vreme cvetanja

    maj

  • Opis

    Malus floribunda ukrasna jabuka raste do 6 m. Cveta početkom maja. Najčešće se koristi za sadnju u grupama sa drugim biljkama ili pojedinačnu sadnju. Radja sitne plodove.