Koralni zvončić – Hojhera je zimzelena sadnica, koja se naziva i koralni zvončić, otporne su biljke, koje ne zahtevaju posebnu negu. Hojhere imaju dekorativan list i cvet. Tokom letnjih meseci ove sadnice, je poželjno gajiti na pozicijama, koje nisu izložene direktnom suncu, jer može doći do oštećenja listova.

Koralni zvončić (Hojhera Tapestry) se odlikuje krupnim listovima zelene boje sa crvenkasto – braon nervaturom. Obod lista je talasast, habitus dostiže visinu oko 20cm. Gusto se bokori i dobar je okrivač tla.

Koralni zvončić (Heuchera ‘Solar Eclipse’) je vrsta hojera sa krupnim žuto – braon listovima, koji kasnije dobijaju zeleno – crvene nijanse. Cveta belim cvetovina s proleća.

Koralni zvončić (Heuchera ‘Sanguinea’) karakteristična po zelenim uspravnim listovima i cvetnim drškama na kojima se stvaraju metličaste cvasti roze boje. Dostiže visinu do 60cm. Cveta od aprila do avgusta meseca.

Koralni zvončić (Heuchera ‘Midnight Rose’) je vrsta koja dostiže visinu i širinu oko 45cm. Karakteristične ljubičasto roze boje lista.

Koralni zvončić (Heuchera ‘Cherry Cola’) Vrsta hojhere sa narandžasto – crvenom bojom lista, koja se menja u toku sezone. Karakteriše je i poseban sjaj lišća. Cveta crvenim cvetovima, krajem proleća. Lisna masa se zadržava tokom zime.

Koralni zvončić (Heuchera ‘Berry Smoothie’) je vrsta hojhere sa ružičastom bojom lista. Dostiže visinu oko 55cm, cveta rozim cvetićima s proleća.

Sadnja hojhera

Koralni zvončić – Hojhera – Sadnja i nega Hojhere možete uzgajati u vrtu ili u saksijama i žardinjerama. Prilikom sadnje, koristite dobro dreniran i plodan supstrat. Odgovaraju im kiselija zemljišta. U toku letnjih meseci je potrebno češće zalivanje, dok u toku jeseni i zime svesti na minimum.
Hojhere su biljke koje prezimljavaju. Ukoliko su zime hladne, bez snežnog pokrivača, prekrijte ih opalim lišćem – ovo pravilo važi za sve vrtne biljke. S proleća ih prihranite i slobodno, oko njih možete staviti borove iglice. Hojhere razmnožavajte s proleća, deljenjem. Nakon precvetavanja odsecite iscvetale cvetove.

Hojhere sadite na međusobnom rastojanju od 30-40cm. Često se sade kao pokrivači tla, rubno uz staze, samostalno ili u grupama, sa kontrastnim bojama. Listovi ovih sadnica, su cele godine obojeni i kao takvi, su fantastičan zimski ukras, svakog vrta. Možete ih kombinovati i sa drugim vrtnim biljkama, poput patuljastih četinara, seduma, nižeg ukrasnog žbunja, sezonskih cvetnica. Odlično izgledaju u većim keramičkim saksijama.Coming Soon...