Magnolije

Magnolija je biljka poreklom iz istočne Azije i sa Himalaja, Severne Amerike i Centralne Amerike. Sadnice magnolije mogu narasti i do 5 metara u visinu.

U zavisnosti od vrste sadnice, magnolije mogu biti zimzelene, polu-zimzelene ili listopadne. Neke od listopadnih vrsta cvetaju u rano proleće, pre nego što drvo razvije listove. Zimzelena magnolija cveta u junu i julu, a može cvetati i duže.

Zemljište za sadnju obavezno mora biti plodno, bogato humusom, blago kisele pH reakcije, duboko, umereno vlažno, a krečno zemljište ne dolazi u obzir. Pre sadnje bi bilo dobro da zemljište pomešate sa tresetom. Presađivanje magnolije se vrši na sunčanom mestu, koje je zaštićeno od vetra, a najbolje je da to bude neko mesto pored kuće. Za sadnju koristite sadnice magnolije visoke do 1,3 – 2 m. Posadite ih plitko i zaspite ih malčem. Nemojte kopati oko magnolije, niti saditi druge biljke. Posle sadnje je samo dobro zalijte. Prihranite magnoliju kada cvetni pupoljci, počinju da bubre, spororazlagajućim đubrivom. Mladim biljkama magnolije je neophodno zaštititi koren od smrzavanja preko zime.

Prikazani svi od ukupno 6 rezultata

Moja Korpa