Nakon toplih letnjih dana nastupila je jesen, koju prate hladniji dani i kraća obdanica. Lišće u krošnjama drveća postepeno menja boju i poprima nijanse narandžaste, crvene i žute boje. Vrtovi dobijaju novi izgled, smena jesenjih tonova vatrene i oksidirane boje lišća i cveća, se stapa sa zelenim travnjacima, posutim kapljicama jutarnje rose.

Može vam se učiniti da je vaš vrt vidno osiromašio, kako se leto privelo kraju, ali baš to vam daje mogućnost da ga vratite u život. Jesen ne treba da smatrate kao period kada vaše okruženje izgleda siromašno i oronulo. Naprotiv jesen je prebogata i poziva vas da je ukrasite ove sezone predivnim jesenjim cvećem i aranžmanima.

Jesenje dekoracije su uvek važile za jedinstvene, bilo da se dekoriše unutrašnji ili spoljašnji ambijent. Svi znamo da je tajna dobrog uređenja ambijenta u detaljima, i zato, danas biramo najlepše jesenje note koje će učiniti da vam u vašem okruženju bude udobno i lepo. Ukoliko se odlučite za dekorisanje stola, to možete da uradite na jednostavan način, dodavanjem ukrasnih tikvica i bundeva, ukrašavanjem stonih vaza sa suvim lišćem i grančicama ili kombinovanjem suvih plodova, suvog cveća i lišća u korpicama od pruća. Obavezno kao detalj dodajte mirisne sveće i štapiće i pustite mašti na volju.

Dekorišite terasu ili dvorište na jednostavan način. Bundeve raznih oblika i boja će izgledati predivno na stepeništu ili u korpama. Dekorativni slamni venčić zakačite na vrata. Terase ili balkone obogatite jesenjim ružama – hrizantemama, vatrenim bojama dekorativnog vresa ili erike i simpatičnim violama. Obavezno mesta nađite za zimzelene božikovine, patuljaste jelkice, loptaste šimšire. Ukrasne trave su takođe dobar izbor za dekoracije, jer tokom cele godine opstaju i praćene su promenom boje vlati, od zelenih do žutih i rozih nijansi.

Svoj vrt možete oživeti čitavim nizom živopisnih jesenjih cvetova. Sve do ruba zime koja se laganim korakom primiče, možete uživati u predivnom okruženju ispunjenom neodoljivim mirisima i bojama.

Svaki vrt delovaće s jeseni siromašno ako u njemu nema predivnih hrizantema. Ova omiljena jesenja biljka, lako je dostupna i ne košta puno, a njene intenzivne boje, privlače insekte poput magneta. Odlične su za uzgajanje kako u saksijama tako i u zemlji. Ako želite da vam u vrtu cveta i sledeće godine, moraćete da je dogledno zalivate i orezujete.

Coming Soon...