Hajdučka trava ili stolisnik Hajdučka trava (Achillea millefolium ‘Pink’) je vrsta sadnice – perena, koja može biti vaša omiljena biljka sa bogatim cvetanjem i skromnim uslovima za opstanak. Obezbedite joj sunčane položaje i povremeno zalivanje i pored divne cvetne trajnice, imaćete u vrtu posetioce poput leptira i pčelica. Postoje različite sorte roze, žute, bele, ružičaste boje cveta.

Ova vrsta sadnica vrtovima daje prirodan – livadski izgled. Pogodne su i za sadnju na mestima, gde ne boravite često na primer na vikendicama, jer ne zahtevaju čestu negu. Lišće ovih sadnica je pernato, nežno sivo zelene boje i prijatna je pozadina, za druge vrste perena u perenjaku. Hajdučka trava je pogodna za stvaranje prirodnog dizajna bašte i odličan je vertikalni element tj. višlji sprat u mešovitoj sadnji sa drugim biljkama. Odlično se kombinuje sa višljim ukrasnim travama ili višljim perenama.

Cvet ove sadnice se koristi i kao rezani za bukete a možete ga osušiti i napraviti suvi dugotrajan buket. Razmnožava se deljenjem busena.

Coming Soon...