Fotinije stablašice – Popularno nisko drveće Ove vrste niskog drveća, nastaju kalemljenjem stabla na određenoj visini, kojeg krasi gusta krošnja ispunjena zimzelenim, sjajnim listovima zelene boje.

Mladi listovi dobijaju crvenu boju i kao takvi ovoj vrsti sadnice, daju izuzetnu lepotu i raskoš. Da bi zadržali okruglast oblik krošnje, neophodno je orezivati istu. Ove vrste cvetaju u periodu jun-jul.

Fotinije stablašice – Popularno nisko drveće mogu da se uzgajaju na polusenovitim i sunčanim pozicijama. Prilagođava se svim tipovima zemljišta, ali najbolje rezultate daje na svežim plodnim zemljištima. Raste umereno brzo i odlično podnosi orezivanje. Zahteva svetle do zasenčene položaje.

Pogodne su za uzgoj u baštama i to u prednjem planu zbog izuzetne dekorativnosti, tokom cele godine a isto tako možete ih uzgajati i u dubljim, prostranim saksijama i žardinjerama.

Često se koriste za naglašavanje i dekoraciju ulaza u objekte i poslovne prostore. Otporna na bolesti i štetočine, a atraktivna preko cele godine, fotinija se sve više koristi u drvorednoj sadnji. 

Fotinija je prvenstveno lisnodekorativna sadnica. Najveća dekorativnost fotinije ogleda se u tome što su svi mladi listovi izrazito crvene boje. Na  proleće fotinija zbog ovog fenomena izgleda kao da je sva u cvetu.

Tokom godine ovo lišće prelazi u tamno-zelenu boju.

Coming Soon...