Dracena – Ženski zmaj Dracena potiče sa Madagaskara i pripada porodici ljiljana. Njeno ime prevedeno na grči je Ženski zmaj. Familija dracena obuhvata oko 40 vrsta, dok marginata obuhvata žbunaste ili niže drvenaste biljke sa porastom do 2 metra visine.

Dracena – Ženski zmaj – Zmajevo drvo – Dracena marginatta je vrsta vitkog stabla i krošnje, koju čine mnogobrojni uzani, glatki listovi zelene ili zeleno – braon boje.

Izuzetno otporna i zahvalna sobna vrsta cveća, zbog minimalnih zahteva za bujan i raskošan rast i razvoj. Uklapa se u svaki enterijer i jedna je od traženijih vrsta sobnog bilja.

https://www.rasadnikcvjeticanin.rs/sadnice/dracena-marginata-i-bicolor/

Uslovi uzgoja

Dracena – Ženski zmaj – Veoma zahvalna sobna biljka koju možete gajiti samostalno ili grupno u većoj saksiji i žardinjeri. Vodite računa da je ne uništite čestim zalivanjem, jer ne trpi višak vlage. Idealna temperatura za uzoj ove vrste je do 25 stepeni. Dracene možete smestiti u svetlu sobu ili trpezariju. Vodite računa da nije izložena direktnom suncu i da je zaštićena od promaje. S proleća je možete presaditi ako je mala saksija i možete dodati sporootapajuće đubrivo. Kao i većina sobnih lisno dekorativnih biljaka odgovara joj povremeno orošavanje, odstojalom ili destilovanom vodom. Dracene možete i orezati ukoliko želite formirati određenu formu krošnje.

Coming Soon...