– Mnogocvetna ruža – Poliante

Mnogocvetna ruža – Poliante Romantična ruža, gustih nežno-roze, belih ili crvenih cvetova . Raste 40-50cm u visinu.Kao i sve poliante, obilno cveta u buketima 6-9 pupoljaka na jednoj stabljici.Cvetanje je dugotrajno, cele sezone.Ruže vole sunčana staništa(5-6 sati sunca dnevno), dobro drenirano zemljište bogato humusom, blago kiselo(PH 5,5).

 

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela, crvena, roza

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce i polusenka

  Vreme cvetanja

  maj – oktobar

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnice u saksijama

 • Opis

  Mnogocvetna ruža – Poliante  Romantična ruža, gustih nežno-roze cvetova, crvenih ili belih . Raste 40-50cm u visinu.Kao i sve poliante, obilno cveta u buketima 6-9 pupoljaka na jednoj stabljici.Cvetanje je dugotrajno, cele sezone.Ruže vole sunčana staništa(5-6 sati sunca dnevno), dobro drenirano zemljište bogato humusom, blago kiselo(PH 5,5).

  Najčešće se koristi za formiranje leja i nižih cvetnih ogradica.U nizu se preporučuje 2-3kom po m dužnom.Pre sadnje treba pripremiti zemljište. Ako je vlažno i zadržava se voda, obavezno napraviti drenažu.U sadne jame, dodati supstrat za sadnju, voditi računa da kalem ruže bude 2-3cm ispod nivoa zemlje, ruža mora biti skraćena na 15cm od zemlje, a takođe i koren.

  Mnogocvetna ruža – Poliante Ako ruže sadite na jesen, poželjno ih je malo nagrnuti zemljom da bi mlade izbojke zaštitili od izmrzavanja. Nakon sadnje biljku obilno zaliti.

  Ruža poliante je posebna vrsta ruže koja raste u obliku grmova. Obične vrste poliante ruža narastu do jednog metra, dok hibridne vrste mogu doseći visinu u rasponu od 40 do 60 cm. Budući da su česti stanovnici parkova, popularni se još nazivaju parkovske ruže. Osim ovog naziva, ruže poliante skupa s ružama floribunde dijele i naziv ruže mjesečarke.

  Najljepše izgledaju i najbolje rastu ukoliko su posađene gusto, u grupama, tako da im se listovi dodiruju. Najčešće se sade na razmak od 30 do 40 cm. Odlikuju se diskretnim mirisom ruže. Cvjetaju obilno tijekom čitave godine. Cvijet traje oko 20 dana i pogodne su za grupnu sadnju.