Nega Areka palmi u sobnim uslovima Areka palma – Areka palma – Dypsis lutescens je jedna od najčešće gajenih palmi u sobnim uslovima. Listovi su pernati i nalaze se na dugim lisnim drškama, sa oko 100 segmenata. Svetloljubive su biljke i najčešće se uzgajaju u velikim dnevnim boravcima i trpezarijama. Godišnje mogu da porastu oko 30cm i dostižu visinu oko 2m.

Nega Areka palmi u sobnim uslovima Ove vrste palmi dobro podnose orezivanje. Za uspešan razvoj traže jako indirektno svetlo sa zapadnog ili južnog prozora. Ukoliko su izložene suncu listovi blede. U toku proleća i leta potrebno je zemlju održavati umereno vlažnom, dok u jesenje zimskom periodu treba ostaviti da se zemlja isuši između dva zalivanja. S proleća ih treba prihraniti sporootapajućim đubrivom. U toku jesenje zimskog perioda palme se ne prihranjuju.

Biljke se presađuju svake 2 godine. Inače biljke vole uže saksije a presađivanjem se menja svež supstrat. Prilikom presađivanja vodite računa da ih ne usadite preduboko i da ne oštetite korenje. U zatvorenim prostorijama udaljite ih od grejnog tela koje je uključeno u toku zimskog perioda ili od klima uređaja.

Ukoliko se odlučite za uzgoj ovih raskošnih biljaka znajte da nećete pogrešiti jer samo sa jednom biljkom u stanu dobijate fantastičan efekat zelenila.

Coming Soon...