Gaura Gaura – Gaura lindheimeri ‘Pink Cloude’ je višegodišnja sadnica – perena, koja privlači pažnju u svakom vrtu, svojim pomalo divljim izgledom, raskošnim cvetanjem tokom letnjih i jesenjih meseci. Cveta bogato prošaranim ružičastim cvetovima, na izduženim cvetnim drškama. Ako je povežemo sa grčkom reči gauros, dobijamo reč vrhunski, koja opisuje ovu biljku u potpunosti, s obzirom da je izuzetno otporna na uslove uspevanja.

Gauru Gaura – Gaura lindheimeri ‘Pink Cloude’ možete uspešno uzgajati u vrtu ili u saksijama. Verni pratioci gaure Gaura lindheimeri ‘Pink Cloude’su pčele i leptiri. Dostiže visinu i širinu do 120cm. Listovi gaure su kopljastog oblika i boja im varira od zelene do crvenkaste. Ove sadnice osvežavaju vrtove, odnosno unose život u vrt, od letnjih do ranih zimskih meseci. Gaure je najbolje kombinovati sa raskošnim ukrasnim travama ili drugim perenama, koje imaju slobodan oblik habitusa, tj. podsećaju na divlje vrste biljaka.

Sadnja gaure u bašti

Pogodna je za sadnju pored staza, prvenstveno ako želite da ublažite pravilne geometrijske oblike, za sadnju u perenjacima, za sadnju u većim saksijama i sl. Gaure su veoma zanimljive, ako se sade na terenima, gde je izraženije strujanje vazduha, jer njihove stabljike viore na vetru. Ove sadnice vole sunčana staništa i dobro drenirano tlo. Zahtevaju i orezivanje, kada prerastu a treba ih orezati i pre zime. S proleća one nanovo teraju nove listove i dosta brzo obrazuju žbunaste forme.

Coming Soon...