Cvetni bagrem – Robinia pseudoacacia “Casque-Rouge” Razvija se kao lepo listopadno, srednje visoko drvo do 7-8 m, sa elegantnom, prozračnom krošnjom širine 4-5 m i bujnim, svetlim lišćem koje u jesen postaje zlatno žuto. Često ga nazivaju i crveni bagrem. Ova hibridna sorta cenjena je zbog kasnog prolećnog cvetanja brojnih cvetića u visećim grozdastim cvastima, tamno ljubičasto-ružičaste boje, koji su blago mirisni. Cvetanje se ponavlja i u toku letnjeg perioda. Medonosna je vrsta. Odlikuje ga brz prirast.

Cvetni bagrem – Robinia pseudoacacia “Casque-Rouge” Pružaće ugodnu hladovinu leti i doprineće stvaranju toplih jesenjih boja vrta. U toku proleća spektakularno cvetanje ovu vrstu čini posebno privlačnom. Dobro uspeva na osunčanim položajima, ali i u polusenci. Dobro podnosi niske temperature, sušu i povećano aerozagadjenje, kao i rezidbu. Otporan je na bolesti i štetočine. Podnosi niske temperature do -30°C. Dobro podnosi orezivanje krošnje u proleće. Orezivanjem se pospešuje i cvetanje na mladim izbojcima. Krošnja može da se formira na različitim visinama a najinteresantnija je ona koja podseća na loptu.

Forma drveta je interesantna za drvorede, mala dvorišta, čak i gajenje u saksijama. Dobra biljka za stabilizaciju nasipa i padina i za sadnju u siromašnim, suvim tlima. Takođe odlično izgleda i u kombinaciji sa drugim vrstama drveća nižeg prirasta.

Coming Soon...